Re: nárok na daňový bonus při RZ
A já si do dneška myslel, že daňový bonus je částka, která přísluší zaměstnanci uplatňujícímu vyživované děti v případě, kdy jeho daňová povinnost je menší než nárok na daňové zvýhodnění na děti :-). Na rozdíl od jiných slev a zvýhodnění, u nichž se může dostat s daňovým základem a daní maximálně na nulu :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
2. 4. 2008 14:56
Dobrý den,
dělám zaměstnanci roční zúčtování a trošku tápu. V knížce RZ jsem četla, že pokud zaměstnanec doáhne alespoň příjmu 48000, pak má nárok na daňový bonus, na který neměl nárok v průběhu měsíce, když například byl po celý měsíc nemocen a pobíral pouze nemocenskou. Mě to ale při ročním zúčtování vychází jinak. Poraďte mi prosím někdo, nevím si rady:
ř.20 daň po slevě na dani: 19 599,-
21 úhrn sraž.záloh: 16 323,-
22:vynechávám
23:nárok celkem : 6000,-(jenže on v jednom měsíci byl nemocen, měl by sice nárok, kdyby měl příjem větší než 1/2 min. mzdy, takže teď nevím, jestli tam vlastně nemám napsat 5500,-)
24:z toho sleva na dani:píši 6000?
25:daňový bonus: 0
26(ř.20-24): 13 599
27(ř.21-26): 2724
28vyplacené bonusy : 0 (žádný vyplacený neměl)
29 (ř.25-28): 0
30 doplatek ze z.ř.27+29: 2724
31 a přeplatek na dani po slevě: 2724
b přeplatek na daň.bonusu: 0
Je to tak dobře? Nechápu moc ten princip! Prosím proto moc moc moc o radu !!!! Děkuji za každou odpověď!!!