Živnostenský list

• (neregistrovaný)

3. 4. 2008 8:47

prosím o radu, budu mít vyřízen živnostenský list od 1.5.08, jsem však ještě zaměstnán a zaměstnavatel nepřistoupil na dohodu a trvá na výpovědní době do 30.6.08. Můžu se zaregistrovat k SP,ZP a na FU až od 1.7.08. a budu si moci dát výdaje (již teď nakupuji materiál a nářadí pro začátek podnikání), které pořídím před 1.7.08 do výdajů. děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 4. 2008 8:56

Šárka (neregistrovaný)

Re: živnostenský list
      zaregistrovat se musíte do 8 dnů od zahájení podníkání (vystavení živ.listu) bez ohledu na to,že ještě budete zaměstnán. Výdaje uplatnit můžete až jeden rok před zahájením podnikání.

• 3. 4. 2008 9:44

L. (neregistrovaný)

Já myslím, že to tak není. S registrací na ČSSZ a VZP musíte hned začít platit zálohy. Zahájením podnikání se přece nerozumí den získání ŽL, ale až den vyřízení první zakázky, vystevní faktury apod. Já měl ŽL 12 let a začal jsem podnikat terpve letos, letos jsem se také zaregistroval.

• 3. 4. 2008 12:56

Šárka (neregistrovaný)

Samotné získání živn.listu sice není důvod pro registraci u soc. a zdrav.poj.,ale nakupování materiálu a náředí je již bráno jako výdaje na podnikání a tedy podle mne i zahájení podníkání,takže bych to opravdu viděla na registraci při získání živ.listu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).