Re: živnostenský list
Já myslím, že to tak není. S registrací na ČSSZ a VZP musíte hned začít platit zálohy. Zahájením podnikání se přece nerozumí den získání ŽL, ale až den vyřízení první zakázky, vystevní faktury apod. Já měl ŽL 12 let a začal jsem podnikat terpve letos, letos jsem se také zaregistroval.
Re: živnostenský list
Samotné získání živn.listu sice není důvod pro registraci u soc. a zdrav.poj.,ale nakupování materiálu a náředí je již bráno jako výdaje na podnikání a tedy podle mne i zahájení podníkání,takže bych to opravdu viděla na registraci při získání živ.listu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 4. 2008 8:47
prosím o radu, budu mít vyřízen živnostenský list od 1.5.08, jsem však ještě zaměstnán a zaměstnavatel nepřistoupil na dohodu a trvá na výpovědní době do 30.6.08. Můžu se zaregistrovat k SP,ZP a na FU až od 1.7.08. a budu si moci dát výdaje (již teď nakupuji materiál a nářadí pro začátek podnikání), které pořídím před 1.7.08 do výdajů. děkuji