Re: může na to prosím kouknout mzdovka?
I když by se stalo, že vyčerpá více dnů dovolené, než na které má nárok,přečerpanou dovolenou by jste ji v posledním měsíci zaměstnání(pokud by odcházela) srazili.
všem díky
Všem moc a moc děkuji, paní neskončila, ale nebyla jsem si jistá, jestli už můžeme dát nárok na dovolenou, když jí vlastně neskončila zkušební doba, nějak se v tom motám, ale vůbec mi nedošlo, že 3/12 je 5 dní tak jako tak, tak se nezlobte, už asi blbnu. A ještě jednou děkuju, raději jsem za blbce teď, než potom přepočítávat mzdu a předělávat papíry.
Hezký den všem.
Re: všem díky
Dovolenou může zaměstnavatel poskytnout i když na ni ještě vůbec nevznikl nárok, třeba hned druhý den po nástupu do zaměstnání. Pokud by se později ukázalo, že na tolik dní nárok nevznikl (třeba by omarodila nebo ukončila zaměstnání), pak se peníze za přečerpanou dovolenou srazí (hrubá částka).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 4. 2008 10:20
Dobrý den,
zaměstnankyně má pracovní poměr od 1.1.2008, nastoupila 2.1.2008. Počítám správně, že v lednu odpracovala 22 dní, v únoru 21 dní, do 60 dnů zbývá 17 pracovních dnů, takže 24.3. splnila nárok na čerpání řádné dovolené? Má měsíční mzdu, tak se státní svátek započítává, že?
Zaměstnanvatel jí dal 5 dnů, což do konce března odpovídá. Nebo ještě v březnu musím počítat 1/21 za každých 21 odpracovaných?
Děkuji za trpělivost.