Inventura-přebytek

• (neregistrovaný)

3. 4. 2008 14:54

Děkuji moc p.Jaromírovi za ochotu a ještě mám jednu otázku,manželka je spolupracující osoba,příjem z tabulky E jsem nezapočítal do celkových společných příjmů ř.101,které jsme si dělili na 50%,ale jen mně,je to tak dobře?Děkuji moc za trpělivost.
    E.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 4. 2008 17:12

Jaromír (neregistrovaný)

Re: Inventura-přebytek
      No řekl bych že není, je to příjem zvyšující základ daně. Metodicky správně by bylo mít tento příjem v ř. 101 Přílohy č. 1.
      Viz. § 3 Předmět daně z příjmů fyzických osob
      (1) Předmětem daně z příjmů fyzických osob (dále jen "daň") jsou
      a) příjmy ze závislé činnosti a funkční požitky (§ 6),
      b) příjmy z podnikání a z jiné samostatné výdělečné činnosti (§ 7),
      c) příjmy z kapitálového majetku (§ 8),
      d) příjmy z pronájmu (§ 9),
      e) ostatní příjmy (§ 10).
      (2) Příjmem ve smyslu odstavce 1 se rozumí příjem peněžní i nepeněžní dosažený i směnou.
      Vy jste sice zvolil metodu uvést tento příjem do tabulky E, ale to by z hlediska pouhé daně z příjmů bylo konockonců jedno, protože základ daně by vám vyšel dobře, ale jak už jsem vám psal, bylo potřeba zahrnout tento příjem i do základu pro Přehledy.
      Stejně tak v případě, kdy máte manželku jako spolupracující osobu, zvyšuje se o tuto částku to objem příjmů, které na ni rozdělujete.

• 3. 4. 2008 21:47

E. (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď,co bych teď měl dělat,podat opravné DP a přebytek přičíst k ř.101 a rozdělit na 50 %?
      Děkuji.Evžen

• 3. 4. 2008 21:58

Jaromír (neregistrovaný)

No když už tam ten přebytek v DP byl uveden, ak asi nic lepšího nenaděláte. Blbé je to, že jestli ten přebytek letos prodáte, tak zase budete nejspíš přes tabulku E základ daně snižovat o příjem již jednou zdaněný.
      Nerad bych vám radil blbě, abyste mi pak nepřišel rozbít hu....ústa :-).

• 3. 4. 2008 22:13

E. (neregistrovaný)

Jsem Vám vděčný za každou odpověď.
      E.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).