Re: pořízení zboží při zahr. prac. cestě
Já bych to nekomplikovala a ke zboží bych nepřidávala nic, všechno na cestovné. Jen připomínka, že cestovné nemůžete přepočítávat kurzem dne vyúčtování, je to v rozporu se zákoníkem práce. Postup možný pouze dle § 183 nebo §184 ZP = den vyplacení zálohy nebo den nástupu na pracovní cestu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 4. 2008 19:07
majitel koupil v Itálii při prac. cestě zboží, platil hotově, zúčtováno 132/333. Jak zaúčtovat náklady na cesťák? Jedná se mi o to, zda poměrnou část zúčtovat na vedlejší náklady - doprava zboží, či účtovat pouze cestovné: 512/333. Aby mi to zkomplikoval, tak nedostal zálohu předem, ale vše si vybral kartou na cestě, kde výběry a platby kartou účtuju 335/221 a pak zúčtovávám po skončení cesty 333/335 kursem dne vyúčtování. Nenapadne mi FÚ to, že část zboží zůstává na skladě a neprodá se? Pokud bych přece jenom měla účtovat část nákladů na cestu 132/333 tak jaký poměrový klíč zvolit? Děkuju.