Inventura-přebytek

• (neregistrovaný)

3. 4. 2008 22:05

Pane Jaromíre děkuji za odpověď,poradil by jste mi,jak mám postupovat,když to tak dopadlo,udělat opravné nebo dodatečné přiznání,tabulku E zrušit,přičíst to k příjmům ř.101 a teprve teď rozdělit na spolupracující osobu,nevím.
    Děkuji.Evžen

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 4. 2008 22:27

E. (neregistrovaný)

Re: Inventura-přebytek
      A ještě tam mám ř.38 - to taky přičíst k ř.101 před rozdělením se spol.osobou?E.

• 3. 4. 2008 22:30

Jaromír (neregistrovaný)

Re: Inventura-přebytek
      No, upřímně řečeno, na vašem místě bych se na to vykašlal podávat dodatečné DaP.
      Možná bych si připravil pro FÚ věrohodné vysvětlení, proč jsem vůbec do té tabulky E něco psal :-). Třeba že jsem začátečník, radil jsem se u odborníků a někdo mi to blbě poradil.
      Třeba se ve skutečnosti se o žádný příjem nejednalo, invetura dopadla bez inventarizačních rozdílů, že ? :-)))
      To, že jste něco napsal do tabulky E, což ve skutečnosti nebyl žádný příjem, má vliv na vaši daň. Na manželku se rozdělují příjmy a výdaje skutečné, ty jste řádně uvedl do ř. 101 a 102 a správně rozdělil a to včetně správných Přehledů na OSSZ a ZP.
      Byl by velký problém to takto pojmout, případně v DE "opravit" ? Jistě se nejedná o nějaké miliony (doufám tedy :-))). Při mé zkušenosti si myslím, že se pravděpodobně k tomu nikdy nikdo z FÚ nevyjádří, to co jsem psal výše berte jako "strýčka Příhodu".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).