Oprava mzdy-opravné přehledy?

• (neregistrovaný)

4. 4. 2008 9:01

Nemám zkušenost s opravnými přehledy. Musí to být? Zaměstnanec byl přeplacený o 40.000, souhlasí se srážkou, jeho měsíční mzda je 20.000, můžu mu ale srazit 40.000, to pak nedodržím minimální mzdu, když bude mít minusovou hrubou ?? a už vůbec nevím jak s opravnými přehledy. Je mi jasné, že únor spočítám bez těch 40000 jak správně mělo být, ale co s minusovým březnem ? nebo srazit na 2x, dostanu se na 0 ale zase nedodržím MM ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2008 9:07

miluna (neregistrovaný)

Re: oprava mzdy-opravné přehledy?
      Vy mu nemůžete srazit vše z výplaty, aby nic nedostal!!! Musíte dodržet životní minimum + na vyživované osoby.... Jestli souhlasil se srážkou, tak jste do tohoto souhlasu měli napsat počet měsíců + částku, kterou mu budete srážet...

• 4. 4. 2008 9:15

jo (neregistrovaný)

ale on má dodrženou minimální mzdu v březnu, má zúčtováno 20000, jen ji nemá vyplacenou ...

• 4. 4. 2008 9:33

Laďa (neregistrovaný)

Miluna ale nepsala o hrubé minimální mzdě, ale o srážkách z čisté mzdy, kdy je třeba dodržet nařízení o nezabavitelných částkách.

• 4. 4. 2008 9:41

jo (neregistrovaný)

>>>>Nemám zkušenost s opravnými přehledy. Musí to být?
      >>>>Zaměstnanec byl přeplacený o 40.000, souhlasí se
      >>>>srážkou,
      >>>>jeho měsíční mzda je 20.000, můžu mu ale srazit
      >>>>40.000, to pak nedodržím minimální mzdu, když bude
      >>>>mít
      >>>>minusovou hrubou ?? a už vůbec nevím jak s opravnými
      >>>>přehledy. Je mi jasné, že únor spočítám bez těch
      >>>>40000
      >>>>jak
      >>>>správně mělo být, ale co s minusovým březnem ? nebo
      >>>>srazit na 2x, dostanu se na 0 ale zase nedodržím MM ?
      >>>
      >>>Vy mu nemůžete srazit vše z výplaty, aby nic
      >>>nedostal!!! Musíte dodržet životní minimum + na
      >>>vyživované
      >>>osoby.... Jestli souhlasil se srážkou, tak jste do
      >>>tohoto
      >>>souhlasu měli napsat počet měsíců + částku, kterou mu
      >>>budete srážet...
      a jo, to mi nedošlo, takže s dodržením MM by to bylo v pořádku, i když by měl hrubou minusovou ?? ale to jsem se do toho zamotala, je sám a má 2 děti, dobře, když mu to srazím třeba po 5000 měsíčně, jak to pak musím udělat s přehledy, budu mít první opravný únorový bez těch 40000, to vím, a pak musím celých 8 měsíců dělat opravné přehledy na ZP i na OSSZ ??
      >>ale on má dodrženou minimální mzdu v březnu, má
      >>zúčtováno 20000, jen ji nemá vyplacenou ...
      >
      >Miluna ale nepsala o hrubé minimální mzdě, ale o
      >srážkách z čisté mzdy, kdy je třeba dodržet nařízení o
      >nezabavitelných částkách.

• 4. 4. 2008 9:57

Laďa (neregistrovaný)

Na Zp a OSSZ bych nic neopravovoval, odvedla jste v únoru vyšší pojistné z částky 40 000,-, když budete krátit následující hrubé mzdy o 5 000,-, tak zase odvedete menší pojistné v těchto následujících měsících. Z jejich hlediska ani k žádné chybě nedošlo, protože máte správně spočítané pojistné ze zúčtovaného příjmu. Že mělo být zúčtována hrubá mzda jeden měsíc níiší a pak následující měsíce vyšší není podstatné, protože pojistné odvádíte ze skutečně zúčtované mzdy.

• 4. 4. 2008 10:01

jo (neregistrovaný)

jste moc hodný, takže ani opravný únorovy, jak jsem pochopila. A můžete mi věnovat ještě chvilku, KDY se tedy dělají opravné přehledy ?? třeba nějaký příklad, kdybyste mi mohl uvést, moc děkuji! to mi právě pořád není jasné - ty opravné přehledy a mám z nich vítr ..., protože jsem to ještě nedělala a nevím vlastně kdy jsem povina je dělat :-( moc se omlouvám, ale nevím to

• 4. 4. 2008 10:05

Laďa (neregistrovaný)

Oprava by připadala v úvahu, kdybyste v únoru hrubou omylem zvýšila o 40 000,-, ale pojistné odvedla z hrubé bez 40 000,-. To by pojistné neodpovídalo celkové zúčtované hrubé mzdě a ZP a OSSZ by vadilo, že jste nezúčtovala pojistné z celého příjmu, ale jenom z jeho části.

• 5. 4. 2008 6:32

jo (neregistrovaný)

moc vám děkuji, teď je mi to konečně jasné, přeji vám hezký den :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).