OT: Certifikace účetních

• (neregistrovaný)

4. 4. 2008 10:38

Dobrý den, přečetla jsem si nově schválený systém certifikací účetních a mám pocit, že je nůž do zad těm, kteří již nějaký stupeň mají. Není to zrovna levná záležitost - nám 1. stupeň a teď pokud si nedodělám další zkoušky mi bude vlastně na nic, i když popravdě řečeno, je vlastně k něčemu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2008 10:51

Jaromír (neregistrovaný)

Re: OT: Certifikace účetních
      Upřímně řečeno, každej papír dobrej. Ale pokud to nebude povinné mít certifikaci, resp. i kdyby to někdy v budoucnosti mělo být povinné, pravděpodobně bude udělena nějaká vyjímka těm, kdo se tím už léta živí a certifikaci nemají. Buď ji vůbec nebudou potřebovat, nebo budou mít čas na to, aby si ji dodělali. Takže v současné době bych to spíš viděl jako vyhozené peníze.

• 4. 4. 2008 11:00

Pavel1586 (neregistrovaný)

Můžu poprosit o odkaz, kde si to přečíst?
      Díky moc.

• 4. 4. 2008 11:09

pája (neregistrovaný)

Přestože do toho nedělám, taky by mne zajímalo něco bližšího, co to kdo zase vymyslel, aby tahal z podnikatelů peníze, počkám na odkaz. Odborná způsobilost je dána pro tuto živnost ŽZ a tam se o nějaké certifikaci nemluví, tak nevím.

• 4. 4. 2008 11:17

pája (neregistrovaný)

Našel jsem následující:
      http://www.i-servis.cz/isu2/odkaz.asp?kam=/isu2/pages/prehlrub.asp$$id=60$typ=r

jestli je to ono, o čem se píše, tak jde o naprosto dobrovolnou záležitost a podle mne je to osobní rozhodnutí každého, zda do toho půjde nebo ne, protože k podnikání to osvědčení, které vydávají vůbec nepotřebuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).