Re: OT: Certifikace účetních
Upřímně řečeno, každej papír dobrej. Ale pokud to nebude povinné mít certifikaci, resp. i kdyby to někdy v budoucnosti mělo být povinné, pravděpodobně bude udělena nějaká vyjímka těm, kdo se tím už léta živí a certifikaci nemají. Buď ji vůbec nebudou potřebovat, nebo budou mít čas na to, aby si ji dodělali. Takže v současné době bych to spíš viděl jako vyhozené peníze.
Přestože do toho nedělám, taky by mne zajímalo něco bližšího, co to kdo zase vymyslel, aby tahal z podnikatelů peníze, počkám na odkaz. Odborná způsobilost je dána pro tuto živnost ŽZ a tam se o nějaké certifikaci nemluví, tak nevím.
Našel jsem následující:
http://www.i-servis.cz/isu2/odkaz.asp?kam=/isu2/pages/prehlrub.asp$$id=60$typ=r
jestli je to ono, o čem se píše, tak jde o naprosto dobrovolnou záležitost a podle mne je to osobní rozhodnutí každého, zda do toho půjde nebo ne, protože k podnikání to osvědčení, které vydávají vůbec nepotřebuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 4. 2008 10:38
Dobrý den, přečetla jsem si nově schválený systém certifikací účetních a mám pocit, že je nůž do zad těm, kteří již nějaký stupeň mají. Není to zrovna levná záležitost - nám 1. stupeň a teď pokud si nedodělám další zkoušky mi bude vlastně na nic, i když popravdě řečeno, je vlastně k něčemu?