Re: Návod na výpočet HM - nerovn.rozvrže
Pokud mají prodavačky opravdu možnost práci na půl hodiny přerušit a nemusí být k dispozici, pak by směny měly být plánovány po 11,5 hodinách.
Nezapomeňte na dodržování §83 ZP.
Pokud s nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobou začínáte, sežeňte si z ANAGu - Pracovní doba podle zákoníku práce v praxi, mám sice starší vydání, ale pomůže Vám.
Re: Návod na výpočet HM - nerovn.rozvrže
Děkuji, také jsem si myslela, že 11,5. Protože pokud by se počítalo 12 hodin, nikdy by té hrubé mzdy nedosáhly. Za tip na knížku děkuju, opatřím si ji, a také jsem se dostala na jinou pracovnici na inspektorátu, prý mi něco pošle do mailu. Tak se snad konečně doberu.
Ještě jednou děkuji a přeji krásný víkend.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 4. 2008 10:57
Dobrý den,
prosím všechny, jestli někdo nevíte, kde bych sehnala návod, jak spočítat hrubou mzdu při nerovnoměrně rozvržené pracovní době. Na inspektorátu práce mne teď ńevybíravým způsobem odpálkovali, že si mám sehnat příručku, ale já to zatím nikde nenašla.
Možná, že by mi někdo poradil:
máme 2 prodavačky, pracují po 12ti hodinových směnách krátrký/dlouhý. Majitel jim do smlouvy dal měsíční tarif 15.000,- s tím, že v tom tarifu jsou zahrnuty příplatky za soboty a neděle, přestávka na oběd není placená.
A teď, jak se počítat mzdu (pro příklad uvedu 15 plánovaných i odporacovaných směn v měsíci)
buď
15000 x (plán 15 x 12 hodin) : (odpracováno 15 x 11,5)
nebo
15000 x (plán 15 x 11,5 hodin) : (odpracováno 15 x 11.5)
není mi tam jasný ten plán jestli 12 hodin, což je směna, nebo 11,5 hodin, protože přestávka se neproplácí.
Nevím, jestli jsem to napsala srozumitelně, kdyžtak doplním informace.
Zatím mnohokrát děkuji za čas a trpělivost.