Re: Mzda ve veřejných službách a státní
To nelze podle vašich informací přesně napsat. Ale platové tarify pro (ne mzdové) zaměstnance ve veřejných službách a správě upravují přílohy nařízení vlády č. 564/2006 Sb. , kde v § 5 nejprve zjistíte do které skupiny práce patří a potom podle přílohy najdete příslušný mzdový tarif a platový stupeň podle délky praxe. MD a RD se skutečně v součtu započítává nedéle 6 let, ale pozor , rozlišuje se doba, kdy se dítě narodilo, platí pokaždé jiná délka, např. do 2 let, do 3 let, atd. Takže pokud jste např. měla dítě narozené okolo roku 1980 - byla "mateřská" do 2 let, takže kdybyste byla doma do 3 let, do praxe se započítávají jen 2 roky i když v součtu byste se do 6 let vlezla.
Děkuji za odpověď, nařízení i s přílohou jsem si prostudovala, ale moc tomu nerozumím, mě bylo řečeno, že na to místo je mzdový tarif 9 a platový stupeň dle délky praxe ty částky co jsou uvedené v mzdovém tarifu dle zákoníku práce a v té příloze č.1 toho nařízení se nějak sčítají nebo jak to je? V době když jsem byla na MD byla 3 roky a byla jsem doma s jedním dítětem 3 roky a hned následovala Md na druhé dítě a s tím jsem byla doma asi 2 apůl roku. Děti jsou od sebe 3 roky a 3 dny.
Díky Emilie
>>>Dobrý den,
>>>mám možnost nastoupit jako finanční účetní u státní
>>>organizace.
>>>Místo je zařazeno do 9 tarifní třídy. Mám více jak 20
>>>let praxe (tedy jestli se do započitatelné praxe
>>>počítá i 6 let na MD). Jakou mzdu můžu očekávat?
>>>Nikdy jsem ve státní organizaci nepracovala tak s tím
>>>nemám zkušenosti.
>>>Děkuji za odpověď
>>>Katka
>>
praxe. MD a
>>RD se skutečně v součtu započítává nedéle 6 let, ale
>>pozor , rozlišuje se doba, kdy se dítě narodilo,
>>platí
>>pokaždé jiná délka, např. do 2 let, do 3 let, atd.
>>Takže pokud jste např. měla dítě narozené okolo roku
>>1980
>>- byla "mateřská" do 2 let, takže kdybyste byla doma
>>do 3 let, do praxe se započítávají jen 2 roky i když
>>v
>>součtu byste se do 6 let vlezla.
>Děkuji za odpověď, nařízení i s přílohou jsem si
>prostudovala, ale moc tomu nerozumím, mě bylo řečeno, že na
>to místo je mzdový tarif 9 a platový stupeň dle délky
>praxe ty částky co jsou uvedené v mzdovém tarifu dle
>zákoníku práce a v té příloze č.1 toho nařízení se
>nějak sčítají nebo jak to je? V době když jsem byla na MD
>byla 3 roky a byla jsem doma s jedním dítětem 3 roky a
>hned následovala Md na druhé dítě a s tím jsem byla
>doma asi 2 apůl roku. Děti jsou od sebe 3 roky a 3 dny.
>Díky Emilie
Ty MD by vám měli započíst 6 let, ale mzdový tarif dle zákoníku práce se vás vůbec netýká, vás se bude týkat některá příloha toho nařízení. Např. budete-li zaměstnancem podle § 5, odst. 3, písm b) - úředníkem územního samosprávného celku - pak pro vás platí příloha č. 3, kde v 9 tarif. třídě je rozpětí 13.730,- až 20.660,- podle délky praxe. Když uvádíte vy cca 20 let praxe, potom přichází v úvahu plat 18.480,- Kč. A nikde se nic nesčítá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 4. 2008 12:31
Dobrý den,
mám možnost nastoupit jako finanční účetní u státní organizace.
Místo je zařazeno do 9 tarifní třídy. Mám více jak 20 let praxe (tedy jestli se do započitatelné praxe počítá i 6 let na MD). Jakou mzdu můžu očekávat?
Nikdy jsem ve státní organizaci nepracovala tak s tím nemám zkušenosti.
Děkuji za odpověď
Katka