Re: vyslání Z-ce k jinému zaměstnavateli
Takže mají zaměstnavatele A a ten je vyšle do podniku B. Pokud se to celé odehrává tak, že práci jim určí jejich zaměstnavatel A, oni ji odvedou a A to celé nafakturuje B jako zakázku (ne jako refundaci mezd), pak by mělo být vše v pořádku.
Přestavte si to třeba jako uklízeče, kterého jeho zaměstnavatel pošle do nějakého podniku uklidit.
Re: vyslání Z-ce k jinému zaměstnavateli
>>smlouvu na Z-ce a v ní větu, že Z-ec souhlasí s
>>vysláním na jiné místo výkonu práce, než je uvedené v
>>pracovní smlouvě. Jejich smluvní partner zavolá a oni
>>vyšlou
>>třeba 10 zaměstnanců a ti tam provádějí třídící
>>práce,
>>nejsou rozházeni po závodě, ale vytřiďují nějakou
>>zakázku. Je to v pořádku ? No,nezdá se mi to ..., to
>>je
>>obcházení agenturního zaměstnávání ...? Nebo si to
>>špatně vykládám ? PS Z-ci mají pracovní smlouvu s
>>klientem,
>>s "novým" Z-elem nikoli.
>
>Takže mají zaměstnavatele A a ten je vyšle do podniku
>B. Pokud se to celé odehrává tak, že práci jim určí
>jejich zaměstnavatel A, oni ji odvedou a A to celé
>nafakturuje B jako zakázku (ne jako refundaci mezd), pak by
>mělo být vše v pořádku.
>Přestavte si to třeba jako uklízeče, kterého jeho
>zaměstnavatel pošle do nějakého podniku uklidit.
Před chvilkou jsem mluvila s jedním šéfem AP a ten mi zase řekl,pokud to dělaji soustavně, pak je to obcházení agenturního zaměstnávání, že nemohou vysílat zaměstnance k výkonu práce k jinému zaměstnavateli, tak já tomu fakt už nerozumím... i když ten B pro ně vlastně není Z-el..? Z-el je pro ně pořád A. Tak proč by pak ale vznikaly AP, když vysílají z A do B (k uživateli, který také není jeho zaměstnavatelem), nefakturují mzdové náklady, fakturují službu ? Rozdíl bude asi v tom, že v případě AZ řídí jejich práci uživatel ..? kdežto v případě, který jste popsala, je řídí jejich "kmenový" Z-el A, že by toto rozhodovalo? Pěkně jsem se do toho zamotala, s AP jsem zkušenost zatím neměla,nejprve jsem se domnívala, že je to chybně, pak mě v tom utvrdil i šéf AP a vy mi zase říkáte, že je to vlastně dobře ... :-) Takže rozdíl mezi mnou uvedeným příkladem a AP je v tom, kdo zaměstnance řídí, kdo jim nařizuje práci ? (oni i AP fakturují stejně - službu).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 4. 2008 13:01
dobrý den, jsem z toho mírně zmatená, to přece bylo zrušeno ZZ a od 1.10.04 fungují AP, které na základě povolení MPSV vysílají své zaměstnance k uživateli na základě smlouvy dodavatel-uživatel, tzv. ekonomický pronájem pracovní síly. Nový klient není AP, má pracovní smlouvu na Z-ce a v ní větu, že Z-ec souhlasí s vysláním na jiné místo výkonu práce, než je uvedené v pracovní smlouvě. Jejich smluvní partner zavolá a oni vyšlou třeba 10 zaměstnanců a ti tam provádějí třídící práce, nejsou rozházeni po závodě, ale vytřiďují nějakou zakázku. Je to v pořádku ? No,nezdá se mi to ..., to je obcházení agenturního zaměstnávání ...? Nebo si to špatně vykládám ? PS Z-ci mají pracovní smlouvu s klientem, s "novým" Z-elem nikoli.