Exekuce z platu- jsem z toho jelen

• (neregistrovaný)

4. 4. 2008 17:23

dostala jsem nového zaměstnance na zápoč.listu má
    tři exekuce,není psáno jestli přednostní nebo ne nemá děti ani manželku
    1.exekuce-splaceno za 2/2008
    2,1/3 exekuce splaceno 28485 z částky 82758
    3.1/3 exekuce čekala v pořadí na 28340

teď mu vychází mzda 11485 čistého
    prosím poraďte mi z výpočtem dělám to poprvé a nějak se nemůžu dopočítat

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2008 17:31

Renata (neregistrovaný)

Re: exekuce z platu- jsem z toho jelen
      1/3 znamená,že je nepřednostní (přednostní by byla 2/3), budete platit na tu 2.exekuci do výše jejího splacení, teprve poté tu 3., kdyby přišla nějaká další (což u některých expertů je zcela běžné), přidělíte pořadí. Exekuce splácíte v pořadí, v jakém přišly.
      s výpočtem zkuste www.výplata.cz, tam je to pěkně

• 4. 4. 2008 17:38

Renata (neregistrovaný)

z 11485 čistého byste mu měla srazit 3109 Kč.
      Ještě byste taky měla mít ten exekuční výměr v ruce, vyžádejte si ho od exekutora

• 5. 4. 2008 7:39

xy5 (neregistrovaný)

určitě u těch exekucí je i adresa, kdo exekuci nařídil (příp. je tam uvedeno tel. č.) - budete srážet exekuce, ale zatím je budete deponovat - musíte napsat, že k Vám povinný nastoupil a že mu ze mzdy budete exekuce srážet
      zaměstnanec by také měl nahlásit, že změnil zaměstnavatele
      až Vám přijdou exekuční příkazy s částkami, které zbývají ke sražení a s čísly účtů, tak je odešlete a budete srážet dál (až do splacení) - podle pořadí, v jakém byly na zápočtovém listu (pořadí se nemění)

• 6. 4. 2008 22:20

beta (neregistrovaný)

ještě byste měla posoudit, zda je svobodný nebo vyživuje nějakou jinou osobu, tu byste pak musela započítat pro nezabavitelné částky. Také se dost chybuje, pokud Z-ec platí exekučně výživné, tyto děti nesmíte započítat do vyživovaných osob, na rozdíl, pokud platí výživné d o h o d o u , pak tyto děti jako vyživované započítáte. A úplně nakonec, dlouho jsem vycházela z výkladu JUDr. Šubrta, že bonus nezapočtu do čisté mzdy pro výpočet srážek exekuce, ale teď se přikláním k opačnému výkladu, tj. bonus započtu do čisté mzdy pro výpočet srážek. Na to, že jste se se srážkou ex setkala poprvé, musí to pro vás být možná i krušné, ale s další ex už to bude lepší.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).