Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
5. 4. 2008 9:44
Prosím, máte zkušenost s krácením odpočtu úroků ze staveb.spoření? Zpracovala jsem pánovi roční zúčtování daní s tím, že od IV/07 si pořídil ŽL na ubytovací služby a pronajímal svou chatu cca měsíc v roce 2007. V tom by problém nebyl. Je to vdovec, předložil mi příjem od zaměstnavatele, potvrzení o studiu dětí, životku a dvě potvrzení na odpočty úroků ze staveb.spoření.
Daň.přizn.zpracováno a odevzdáno. Jenže,
FÚ ho zkontaktoval s tím, že to jedno stavebko - úvěr se týká té chaty, kterou pronajímal - neslouží k trvalému bydlení
a že za 1) nelze odečíst úroky a když, tak jen v poměrné části a za 2) že má napsat čestné prohlášení, že tam bydlí třeba dcera,
ale ať si dá pozor a domyslí následky, že oni mohou zkontrolovat návaznost na přídavky na děti atd.
Toto mi sdělil po telefonu a já jsem z toho jelen.
To, že jedno stavebko má na chatu, kterou používá k výdělečné činnosti - i když jen ten cca měsíc v létě, tak to mi vůbec
předtím nesdělil.
Prosím o radu, pokud budete někdo ochoten, co s tím mám teď udělat ?!
Jak zkrátit odpočet (měsíční poměry), nebo jak na to jít ?
A má napsat to čest.prohlášení ohledně pobytu dcery?
Máte s tímto zkušenost?
Moc díky za odpověď.