Prosím o pomoc. Domácí kancelář.

• (neregistrovaný)

5. 4. 2008 18:30

Mohl by mi někdo poradit co lze dát do nákladů při zřízení kanceláře v rodiném domě. Dům není v majetku firmy, ale místnost bude sloužit pro podnikání - kancelář. Jedná se o konzole, závěsy a záclony, nábytek a koberec. Mohu dát tyto výdaje do nákladů, resp. do výdajů v DE. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 4. 2008 7:09

Jaromír (neregistrovaný)

Re: Prosím o pomoc. Domácí kancelář.
      Na vaši otázku se dá odpovědět jen obecně. Tedy v případě kontroly musíte prokázat, že podle § 24/1 výdaje na závěsy, konzole a tak dále slouží k zajištění, dosažení nebo udržení příjmů. Pokud byste v té vaší kanceláři měla současně obývací pokoj a užívala ji i pro účely soukromé, musíte ty výdaje v odpovídajícím poměru krátit. Nebo kdyby ve skutečnosti to žádná kancelář nebyla ..... Nebo když nebudete mít žádné příjmy, ale jen výdaje.
      Ale pokud podnikáte, vykazujete přiměřené příjmy a k nim přiměřené výdaje, nezažil jsem ještě případ, kdy by u výdajů na vámi zmiňované předměty skutečně FÚ šel do domu kontrolovat jejich vztah s těmito příjmy. Taky jsem už ale zažil, že si nechali vyjet položkově obsah výdajů a nad některými položkami i váhali....
      Víc k tomuto tématu asi konkrétně říci nelze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).