Re: Prosím o pomoc. Domácí kancelář.
Na vaši otázku se dá odpovědět jen obecně. Tedy v případě kontroly musíte prokázat, že podle § 24/1 výdaje na závěsy, konzole a tak dále slouží k zajištění, dosažení nebo udržení příjmů. Pokud byste v té vaší kanceláři měla současně obývací pokoj a užívala ji i pro účely soukromé, musíte ty výdaje v odpovídajícím poměru krátit. Nebo kdyby ve skutečnosti to žádná kancelář nebyla ..... Nebo když nebudete mít žádné příjmy, ale jen výdaje.
Ale pokud podnikáte, vykazujete přiměřené příjmy a k nim přiměřené výdaje, nezažil jsem ještě případ, kdy by u výdajů na vámi zmiňované předměty skutečně FÚ šel do domu kontrolovat jejich vztah s těmito příjmy. Taky jsem už ale zažil, že si nechali vyjet položkově obsah výdajů a nad některými položkami i váhali....
Víc k tomuto tématu asi konkrétně říci nelze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 4. 2008 18:30
Mohl by mi někdo poradit co lze dát do nákladů při zřízení kanceláře v rodiném domě. Dům není v majetku firmy, ale místnost bude sloužit pro podnikání - kancelář. Jedná se o konzole, závěsy a záclony, nábytek a koberec. Mohu dát tyto výdaje do nákladů, resp. do výdajů v DE. Děkuji.