Vyřazení DHM pro osbní spotřebu a DPH.

• (neregistrovaný)

5. 4. 2008 19:32

Vyřadila jsem drobný hmotný majetek pro osoní potřebu, je zastaralý, jedná se o starý PC. Při pořízení jsem uplatnila odpočet DPH. Musím při vyřazení DPH odvéct a z jaké částky? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 4. 2008 20:39

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: Vyřazení DHM pro osbní spotřebu a DP
      Komplikujete si život....musela by jste mít nějaký odhad a z toho DPH odvést. Nebylo by lepší prodat ho sousedce za stovku a z té odvést DPH? Musí to být osoba nespřízněná pokrevně, ekonomicky, nijak....pak po ceně nebude nikdo pátrat....jen můj názor, třeba ví někdo něco lepšího...

• 6. 4. 2008 21:58

Léňa (neregistrovaný)

Ještě jednou se vracím k tématu. Zíkon o DPH §78 říká, že musím vracet DPH u dlouhodobého majetku pokud změním účel použití do 5 let od použití. O drobném dlouhodobém majetku tam vůbec nepíšou. Nevím zda to chápu dobře, ale vrácení DPH by se tedy mělo týkat dlouhodobého majetku pokud ho vyřadím do 5 let od pořízení. Možná, že si to špatně vysvětluji. Můžete mi to vyvrátit? Děkuji.

• 18. 4. 2008 12:52

Léňa (neregistrovaný)

To znamená, že i když mám starý majetek víc jak 5 let tak ho musím zdanit na DPH pokud ho vyřadím z evidence - vede DE! Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).