Re: Přeložení zaměstnanců
Pokud zruší provozovnu, musí dát zaměstnancům výpověd (2 měsíce výpovědní lhůta + 3 měsíční odstupné, vše průměrným výdělkem), nemůže existovat pracovní poměr, ke jim nebude přidělovat práci podle pracovní smlouvy a na druhé straně dohoda o provedení práce, kde budou pracovat .....ale nechám to na větších odbornících, at poradí co nejlépe
>>>>>>Dobrý večer. Mám obrovský problém - zaměstnavatel na
>>>>>Proč komplikuje situaci? Pracovní poměry trvají,
>>>>>změní
>>>>>s ejen místo výkonu práce - dodatkem ke stávající
>>>>>smlouvě bych to řešila...vždyt ostatní podmínky snad
>>>>>trvají ne?
>>>>No je to komlikované - asi se mu nechce platit ZP a
>>>>SP, myslím si že mu na to zaměstnanci stejně
>>>>nepřistoupí. Teď mě tu právě "bombarduje dotazy a už
>>>>jsem z toho
>>>>lehce zoufalá.
>>>Pokud zruší provozovnu, musí dát zaměstnancům výpověd
>>>(2 měsíce výpovědní lhůta + 3 měsíční odstupné, vše
>>>průměrným výdělkem), nemůže existovat pracovní poměr,
>>>ke
>>>jim nebude přidělovat práci podle pracovní smlouvy a
>>>na druhé straně dohoda o provedení práce, kde budou
>>>pracovat .....ale nechám to na větších odbornících,
>>>at
>>>poradí co nejlépe
>>Typický podnikatel... Zbytečně komplikuje něco, co
>>jde
>>řešit jenoduše... NO COMMENT..
>Plný souhlas...
to asi tak jednoduché nebude, že by ve stávajících pracovních smlouvách bylo stejné místo výkonu práce jako v nových prostorách? to by pak souhlasu Z-ců nebylo třeba, ale pokud v PS mají vysloveně adresu Z-ele a nové prostory jsou jinde, pak ano. Jedině, že by zaměstnanci souhlasili s tím, že by ukončili PP dohodou a uzavřeli s ním DPP, ale to by byli sami proti sobě, i když ... znám případy, kdy se rušila provozovna, Z-ci se soudili, sice vysoudili odstupné, ale podnikatel mezi tím zkrachoval a vezmi z dlaně chlup ..., tak se nabízí otázka, co je lepší, zda být v nejistotě, že mi nevyplatí odstupné nebo mít alespoň "jistotu práce", a to dohodu o provedení práce, vím, je to diskutabilní, ale ze své zkušenosti vím, že zákon se lehce předříká, ale ne vždy dodrží ...
odpracované doby/ asi by neměli podporu z důvodu výdělku z DPP, z DPP nebudou mít nárok na dovolenou. Ale pokud bude podnikatel rekonstruovat provozovnu, kde budou DPP vykonávat? V jiné
provozovně? Pak by stačilo to co je již uvedeno výše... Nebo se nechce vyplácet odstupné a místa se prostě zruší. DPP třeba ani uzavřít nechce....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 4. 2008 20:30
Dobrý večer. Mám obrovský problém - zaměstnavatel na půl roku zavře provozovnu z důvodu rekonstrukce, pro zaměstnance sehnal nové prostory a chce se zaměstnanci na tuto dobu uzavřít DPP s tím že by pracovní smlouvy zůstaly v platnosti. Je to vůbec možné?A z čeho by se případně zaměstnancům sráželo ZP a SP?
Moc děkuji.