Přeložení zaměstnanců

• (neregistrovaný)

6. 4. 2008 20:30

Dobrý večer. Mám obrovský problém - zaměstnavatel na půl roku zavře provozovnu z důvodu rekonstrukce, pro zaměstnance sehnal nové prostory a chce se zaměstnanci na tuto dobu uzavřít DPP s tím že by pracovní smlouvy zůstaly v platnosti. Je to vůbec možné?A z čeho by se případně zaměstnancům sráželo ZP a SP?
    Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 4. 2008 20:51

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: Přeložení zaměstnanců
      Proč komplikuje situaci? Pracovní poměry trvají, změní s ejen místo výkonu práce - dodatkem ke stávající smlouvě bych to řešila...vždyt ostatní podmínky snad trvají ne?

• 6. 4. 2008 20:54

Monika (neregistrovaný)

No je to komlikované - asi se mu nechce platit ZP a SP, myslím si že mu na to zaměstnanci stejně nepřistoupí. Teď mě tu právě "bombarduje dotazy a už jsem z toho lehce zoufalá.

• 6. 4. 2008 20:59

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Pokud zruší provozovnu, musí dát zaměstnancům výpověd (2 měsíce výpovědní lhůta + 3 měsíční odstupné, vše průměrným výdělkem), nemůže existovat pracovní poměr, ke jim nebude přidělovat práci podle pracovní smlouvy a na druhé straně dohoda o provedení práce, kde budou pracovat .....ale nechám to na větších odbornících, at poradí co nejlépe

• 6. 4. 2008 21:07

M. (neregistrovaný)

Typický podnikatel... Zbytečně komplikuje něco, co jde řešit jenoduše... NO COMMENT..

• 6. 4. 2008 22:06

beta (neregistrovaný)

>>>>>>Dobrý večer. Mám obrovský problém - zaměstnavatel na

>>>>>Proč komplikuje situaci? Pracovní poměry trvají,
      >>>>>změní
      >>>>>s ejen místo výkonu práce - dodatkem ke stávající
      >>>>>smlouvě bych to řešila...vždyt ostatní podmínky snad
      >>>>>trvají ne?
      >>>>No je to komlikované - asi se mu nechce platit ZP a
      >>>>SP, myslím si že mu na to zaměstnanci stejně
      >>>>nepřistoupí. Teď mě tu právě "bombarduje dotazy a už
      >>>>jsem z toho
      >>>>lehce zoufalá.
      >>>Pokud zruší provozovnu, musí dát zaměstnancům výpověd
      >>>(2 měsíce výpovědní lhůta + 3 měsíční odstupné, vše
      >>>průměrným výdělkem), nemůže existovat pracovní poměr,
      >>>ke
      >>>jim nebude přidělovat práci podle pracovní smlouvy a
      >>>na druhé straně dohoda o provedení práce, kde budou
      >>>pracovat .....ale nechám to na větších odbornících,
      >>>at
      >>>poradí co nejlépe
      >>Typický podnikatel... Zbytečně komplikuje něco, co
      >>jde
      >>řešit jenoduše... NO COMMENT..
      >Plný souhlas...
      to asi tak jednoduché nebude, že by ve stávajících pracovních smlouvách bylo stejné místo výkonu práce jako v nových prostorách? to by pak souhlasu Z-ců nebylo třeba, ale pokud v PS mají vysloveně adresu Z-ele a nové prostory jsou jinde, pak ano. Jedině, že by zaměstnanci souhlasili s tím, že by ukončili PP dohodou a uzavřeli s ním DPP, ale to by byli sami proti sobě, i když ... znám případy, kdy se rušila provozovna, Z-ci se soudili, sice vysoudili odstupné, ale podnikatel mezi tím zkrachoval a vezmi z dlaně chlup ..., tak se nabízí otázka, co je lepší, zda být v nejistotě, že mi nevyplatí odstupné nebo mít alespoň "jistotu práce", a to dohodu o provedení práce, vím, je to diskutabilní, ale ze své zkušenosti vím, že zákon se lehce předříká, ale ne vždy dodrží ...

• 7. 4. 2008 9:50

M. (neregistrovaný)

odpracované doby/ asi by neměli podporu z důvodu výdělku z DPP, z DPP nebudou mít nárok na dovolenou. Ale pokud bude podnikatel rekonstruovat provozovnu, kde budou DPP vykonávat? V jiné
      provozovně? Pak by stačilo to co je již uvedeno výše... Nebo se nechce vyplácet odstupné a místa se prostě zruší. DPP třeba ani uzavřít nechce....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).