Re: POHODA-průměrný výdělek PROSÍM???
(1) Průměrný výdělek se zjistí jako průměrný hodinový výdělek.
(2) Máli být uplatněn průměrný hrubý měsíční výdělek, přepočítá se průměrný hodinový výdělek na 1 měsíc podle průměrného počtu pracovních hodin připadajících na 1 měsíc v průměrném roce; průměrný rok pro tento účel má 365,25 dnů. Průměrný hodinový výdělek zaměstnance se vynásobí týdenní pracovní dobou zaměstnance a koeficientem 4,348, který vyjadřuje průměrný počet týdnů připadajících na 1 měsíc v průměrném roce.
(3) Máli být uplatněn průměrný měsíční čistý výdělek, zjistí se tento výdělek z průměrného měsíčního hrubého výdělku odečtením pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti100), pojistného na všeobecné zdravotní pojištění101) a zálohy na daň z příjmu fyzi
Jestli si myslíte. že mně to nějak myslí, jste na omylu :-)
Já bych do té Pohody napsal 47,50 Kč. Rok 2008 má 2024 pracovních dní, tedy průměrně 168,67 hodin na měsíc. 8000/168,67 = 47,43 = 47,50 Kč.
A nechci číst ty nadávky od mzdovaček, jsem v tomto amatér, děvčata :-)))
No, tak to asi není to pravé ořechové.Musíte dodržet minimální mzdu a ta je 48,10. Ale co se týká průměru. Nejjednodušší je vzít pro pravděpodobný výdělek průměr nějakého zaměstnance, který dělá stejnou práci. Pokud to není možné , tak použijte opravdu tu minimální mzdu na hodinu(když budete platit jen 8.000,-)
Tak takhle bych neuvažoval, to se přiznám. Dodržím li minimální měsíční mzdu 8000, tak se na těch 48,10 stejně nikdy nedostanu. Jsem si myslel, že pokud mám mzdu stanovenu jako měsíční, musí být minimálně 8000, pokud jako hodinovou, tak minimálně 48,10. Podle mne by tě 47,5 mělo být v pořádku, ale rád se nechám přesvědčit o opaku :-).
V žádném případě vás nechci přesvědčovat o opaku.Jen jsem popsala postup, jaký bych uplatnila já.Jedná se pouze o předpokládaný výdělek.A nepředpokládám, že by hodinový skutečný výdělek (aby se bral za pravděpodobný ) byl nižší než minimální mzda.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
7. 4. 2008 11:58
Prosím někoho když začínám dělat mzdy v pohodě zaměstnanec od 3/2008, musím zadat prům. výdělek - program nevypočítá. Jak ho mám vypočítat? Děkuji Zuzana