Termíny zdravotního pojištění

• (neregistrovaný)

8. 4. 2008 10:57

Tak teď to čtu na WEBu VZP a jsem z toho jelen.

a) Přehled je povinna předložit osoba samostatně výdělečně činná (OSVČ) příslušnému územnímu pracovišti VZP (dále jen ÚP VZP), zpravidla podle místa svého trvalého pobytu, nejpozději do jednoho měsíce ode dne, ve kterém měla podat daňové přiznání za rok 2007.

Doplatek pojistného za rok 2007 je splatný do 8 dnů po podání daňového přiznání za rok 2007. Pro tento účel sdělí OSVČ v Přehledu den, kdy podala, nebo měla podat daňové přiznání.
    =====================
    Tak co je to za zmatek ? Když jsem OSVČ, tak PŘEHLED do 1 měsíce po přiznání a to co v tom vyčíslím, doplatím už 8 dní po přiznání ?

To teda nechápu ..... poradí někdo ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2008 11:10

M. (neregistrovaný)

Re: termíny zdravotního pojištění
      >Tak teď to čtu na WEBu VZP a jsem z toho jelen.
      >
      >a) Přehled je povinna předložit osoba samostatně
      >výdělečně činná (OSVČ) příslušnému územnímu pracovišti VZP
      >(dále jen ÚP VZP), zpravidla podle místa svého
      >trvalého pobytu, nejpozději do jednoho měsíce ode dne, ve
      >kterém měla podat daňové přiznání za rok 2007.
      >
      >Doplatek pojistného za rok 2007 je splatný do 8 dnů po
      >podání daňového přiznání za rok 2007. Pro tento účel
      >sdělí OSVČ v Přehledu den, kdy podala, nebo měla podat
      >daňové přiznání.
      >=====================
      >Tak co je to za zmatek ? Když jsem OSVČ, tak PŘEHLED
      >do 1 měsíce po přiznání a to co v tom vyčíslím,
      >doplatím už 8 dní po přiznání ?
      >
      >To teda nechápu ..... poradí někdo ?
      Zaplatit případný nedoplatek na musíte nejpozději do 8 dnů ode dne podání přiznání /tím je myšleno DP/ a přehled podat nejpozději do měsíce...
      >
      >
      >

• 8. 4. 2008 11:22

Petr (neregistrovaný)

No to tam je napsáno, ale jako tradičně bordel v legislativě, protože u sociálky je to do 8 dnů od podání přehledu a u zdravotního do 8 dnů od podání přiznání !!!

Jaká je výhoda podat přehled třeba 30.4., když už 8.4. ho musíte mít napsaný, abyste věděla co poslat ??????????????????

Kdy už lidi začnou myslet !!!!!

• 8. 4. 2008 11:53

Veru (neregistrovaný)

Tak přesně tohle jsem řešila minulý týden, bohužel je to přesně tak jak říkáte, podat ZP můžete sice až 30.4., ale zaplatit musíte vlastně max.do 8.4.!!!! Prostě debilita, ale daná zákonem!!!!
      ....ale vzhledem k bordelu a zbytečným zákonům a špatným předpisům atd. se vlastně už ani nedivím ničemu :-( a o tom, že by zákony snad byly ku prospěchu nás všech a tak jasné, logické a přehledené, že by zvládl pochopit i průměrně vzdělaný člověk, se mi asi bude jen zdát, protože aby byly takové, museli by je vymýšlet lidé alespoň průměrně vzdělaní nebo chytří...:-)

• 8. 4. 2008 12:12

Petr (neregistrovaný)

Já věděl, že tenhle příspěvek zase skončí u debilů, co se snaží řídit normální lidi. :-) Samozřejmě s Vámi na 200% souhlasím !

Když se chtěl v minulosti člověk pobavit, pustil si v noci ČT2 a koukal se na záznamy z parlamentu, jak se tam předvádějí stylem :"...koukej mámo, budu mluvit, heč !..." :-)

Jenže už to fakt s těmi dementy přestává být sranda. Člověk na ně vydělává a oni předvádějí tohle ...Už se bojím pustil TV, abych se zase nanasr.al !!!

• 8. 4. 2008 14:02

Veru (neregistrovaný)

....Lehce k pousmání, kdyby se nás to netýkalo, ale výstřelky (ať v poslanecké sněmovně či mimo ni..) těch, kteří vymýšlí paskvily místo zákonů se nás bohužel týkají, takže na TV nekoukat, zákony raději nečíst (to mě také nas....) a nejlépe být blbá blondýna, kterým je to nejspíš jedno :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).