Okmažité zrušení pracovního poměru

• (neregistrovaný)

8. 4. 2008 12:43

Dobrý den,
    rádá bych znala Váš názor na řešení situace.
    Dnes nám nepřišel zaměstnanec do práce, dosud se řádně neomluvil, na telefony nereaguje. Toto udělal již jednou v lednu, kdy 3 dny byl nezvěstný, nekomunikoval, když jsme ho naháněli doma, tak se nechal zapírat, posléze přinesl nemocenský lístek s výmluvou, že se tak choval pod vlivem nemoci. Protože majitel měl o tohoto zaměstnance zájem, vyřešili jsme to tenkrát pouze domluvou, žádné písemné napomenutí nebylo, ani A.
    Dneska víme, že to byla asi zásadní chyba, že jsme tenkrát nenapsali nějakou výtku.
    Zaměstnanec do včerejška pracoval na přiděleném pracovišti, kdy nebylo možné provádět každodenní kontrolu svěřené techniky a v okamžiku jeho nenastoupení do práce jsme zjistili, že na technice je závažné poškození a zaměstnance nemůžeme žádným způsobem sankciovat, výplatu za měsíc březen si včera vybral. Svým chováním nám naznačuje, že už nemá zájem u nás pracovat a nakonec ani my už ten zájem nemáme. Chci se zeptát, zda - li máme nárok ho propustit okamžitě, nebo jak byste to řešeili vy. Děkuji všem za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2008 13:24

Dana (neregistrovaný)

Re: okmažité zrušení pracovního poměru
      Poslala bych mo doporučeně domů na adresu napomenutí o porušení pracovní kázně zvláště hrubým způsobem alespoň budete mít něco v ruce, ale toto jste měla udělat už prvně. Znáte lidi pro dobrotu na žebrotu. Pošlete to ještě dnes s dnešním datumem a uvidíte zítra zda nastoupí nebo ne pak bych to asi řešila dále tedy podle par. 55 ZP. Nebo zkuste zavolat na ins. práce tam Vám rádi poradí a alespoň bude vědět zda mu můžete výpověď dát číslo je 272767643. Já bych ale asi výpovď nedala

• 8. 4. 2008 13:30

Šárka (neregistrovaný)

paní Dano, děkuji, my to asi tak provedeme a pokud ani do té doby nepříjde, tak napsat okamžitou výpověď. Nám se jedná hlavně o placení zvýšeného ZP, protože jak vám ty lidi zmizí z dohledu, tak už po nich stejně nic nevymůžete, hlavně pak je tady ještě prokazatelná škoda na pracovním stroji a dnešní ušlý zisk, museli jsme si objednat jinou firmu. Jak toto řešit?

• 8. 4. 2008 13:38

Dana (neregistrovaný)

Tak s tímhle Vám asi neporadím tohle jsem zatím řešit nemuslela a jsem ráda. Ale taky jsem tu měla hodně zajimavých případů a vždy mi na ispekci práce poradili. JInak pokud má uzavřenou PP tak by to snad mělo jít vyřešit a tedy pokud má podepsanou dohodu o hmotné odpovědnosti a pokud nemá můžete také něco po něm požadovat, ale už nevím zda 2 nebo 3 násobek platu zkuste tam zavolat a zeptat se.
      Krásný den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).