Re: náhrada škody
Zdá se mi divné, že když je to Váš bývalý zaměstnavatel, tak že po Vás chce nějakou náhradu škody. Podle mě je PP ukončen a tím pádem i veškeré práva/povinnosti. Něco jiného by bylo, kdybyste ve firmě pořád pracovala.... Toť můj názor. Ale velice ráda si počkám na vyjádření ostatních.....
Re: náhrada škody
Náhrada škody je největší noční můra podnikatelů. Zejména pokud nemají pojistku nebo se na škodu pojistka nevztahuje.
Je obtížné určit, kdo nese vinu, zda firma coby právnická osoba, nebo konkrétní zaměstnanec, který se jen držel pokynů.
Řešili jsme reklamaci na 60.000 Kč, kdy podle majitele byl na vině zaměstnanec, ale právní zodpovědnost je pochopitelně na firmě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
8. 4. 2008 13:57
D.den, prosím o radu. Býv.zaměstnavatel - účetní firma chce po mně vyměřené penále finančním úřadem za účetnictví kt.jsem já zpracovávala. Může po mne chtít náhradu škody? Účtovala jsem slovenskou firmu na kterou se pojistka mého zaměstnavatele nevztahovala… Děkuji