Re: Kontrola FÚ - směrnice
Především Vy se musíte podělit o to, jak oceňujete NV.
Obvyklý postup je ten, že se oceňuje dle směrnice. Pokud je směrnice někde dobře založená a zrovna teď se nedá nalézt, je třeba ji sestavit znovu - ale ne nějaké obecné povídání jak by se to mělo dělat, ale povídání o tom, jak to děláte.
Tj. aspoň identifikace poplatníka, název směrnice, obsah směrnice, platnost, podpis oprávněné osoby.
Správce daně jistě zajímá metodika oceňování NV - tj. ocenění obsahuje určitě:
* přímý materiál (spotřebovaný základní materiál)
* přímé mzdy (dělníků)
* subdodávky
nebo i něco navíc?
* různé režijní náklady (rež. materiál, mzdy THP, ...) - dle zvoleného kritéria
Re: Kontrola FÚ - směrnice
*** sice už jsem "něco" zmastila sama, ale pokud budu opravdu tak moc hodná a předlohu mi pošlete, budu Vám moc vděčná, mail uvádím níže. Ještě jednou díky moc. Veronika
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 4. 2008 8:51
Dobrý den,
máme kontrolu na FÚ a chtějí po mě směrnice - zatím jim stačí na oceňování nedokončené výroby, materiálu na skladě a účtování v cizích měnách.
Mám sice nějaké mustry, ale v nich není NV, prosím nemáte někdo vzor na ocenění NV? Pokud ano, ale by jste tak hodní a podělili se se mnou, níže uvádím mail.
Díky moc.