Re: Půjčka -soukromá, moc prosím, pomoc-
Myslím, že by jste to jedině musela řešit soudní cestou, ale zvážila bych, zda se to kvůli tak malé částce vyplatí. Soudní výlohy by sice asi platila druhá strana, ale ten čas strávený u soudu, atd....
Třeba poradí někdo jiný, kdo má větší zkušenost.
Věřím, že pro někoho i 1000Kč je dost peněz, ale chce to opravdu zvážit, aby Vás celý ten soud nepřišel na víc,než případně vysoudíte
i kdybyste soud vyhrála, ještě neznamená, že ty peníze na 100% obdržíte
možná je to pro Vás lekce a příště už nikomu nic nebudete půjčovat (ani známým)
je pravda, že mnoho lidí se takto dostane k pěkné částce, protože si půjčují od kde koho a pak dluhy nesplácí, protože doufají v to, že se nikdo soudit nebude - takže jediná obrana je - nepůjčovat
anebo v daném případě najít někoho, kdo bude ochoten dotyčnému dlužníkovi důrazně vysvětlit, že toto se mezi slušnými lidmi nedělá a přesvědčí ho, aby peníze vrátil.(třeba budete potřebovat překladatele do ruštiny na vysvětlenou).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 4. 2008 9:42
jde o soukromou věc, ale možná někdo z vás pomůže? Půjčila jsem známému 1000Kč/mám k tomu dlužní úpis/. Bohužel nejsem schopné z něj ty peníze dostat, dneska je to 2 roky, telefon nezvedá, vyhýbá se mi, dokonce vyhrožuje. Nevím jestli je možné požádat sou o nějaký platební příkaz a pod. Protože je to malá částka. Ví někdo, co s tím?