Poukázka na zboží

• (neregistrovaný)

9. 4. 2008 23:32

jak zaúčtovat poukázku na čerpací stanici, kterou chceme dávat zákazníkovi k zakázce? Jako zboží? Asi ne jako ceninu? Nebude jako cenina vůbec použita.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 4. 2008 23:20

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: poukázka na zboží
      řešila jsem podobný problém - pojištovák chtěl přikládat k uzavřené smlouvě poukázky do Tesca.....pozor na to, není to v žádném případě daňový výdaj!!! Pouze na 513, náklady na reprezentaci nedaňově!!!

• 11. 4. 2008 10:53

aleš (neregistrovaný)

Proč by to nemohlo být účtováno do daňových nákladů jako podpora prodeje, evidentně se tím dosáhne, zajsití a udrží příjem. To je prokazatelné. 513 se mi moc nezdá. V nejhorším případě mě napadá z toho udělat reklamní předmět - zabalit to do folie s logem, dle seznamu to předávat jako reklamné předmět? Ale chtěl jsem vědět, jak to řešíte ostatní...díky

• 11. 4. 2008 21:34

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Ano, Vaše řešení je jedin správné, udělat z toho reklamní předmět do 500,-, pak je to daňový náklad.....samotná poukázka opravdu neprojde, klient to konsultoval na finančním úřadě....je to dar a ty jsou nedaňové...a ani v přiznání si je neuplatníte, protože nejsou určeny pro vyjmenované účely....bohužel...možná že se připojí někdo s jiným názorem, ale já mám tuhle zkušenost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).