Re: Nepodepsaná neschopenka
měl by podepsat, takže evidujte jako nemoc (a doplaťte až podepíše)
já to dělám tak, že eviduji jako nemoc (bez náhrady za nemoc) a až podepíše (někomu třeba chybí lístek na peníze, tak až ho dodá), potom doplácím (peníze vlastně od OSSZ nárokuji v měsíci, kdy skutečně proplácím)
z Vaší odpovědi usuzuji, že Vy ty peníze započtete nyní a necháte je na firemním účtu a vyplatíte je až když podepíše neschopenku? A co když ji nepodepíše, prostě z nějakého zákonného důvodu tu neschopenku neproplatíte, to pak ty peníze pošlete zpět na OSSZ?
Ptám se proto, protože jsem se s takovým postupem nesetkala a ani jsem po této možnosti nepátrala.
ano, tak jsem to myslela, pozdrzet penize u sebe, ale asi je to zadrzovani penez a to se nema ze? Takze je lepsi na OSSZ poslat o tech 786kc vic a zamestnanci o to min a v dalsim mesici (vyplate), kdyz podepise, mu to teprve vyplatit. Pro me je to premiera. Velka org. jsme teprve od noveho roku a toto je moje prvni neschopenka a hned takova "nenormalni" :-(
Já nevím, zda si rozumíme. Velká organizace zasíílá na účet SSZ peníze za pojistné, ale ponižuje toto pojistné o vyplacené nemocenské, takže Vy když budete mít za nemocenskou nyní 0 Kč, tak nikomu nic neposíláte. Ponížíte platbu za soc. poj. na SSZ, až mu vyplatíte nemocenskou (až podepíše). Velká organizace zasílá přehled o výši pojistného a vyplacených dávkách - takže se to projeví na tisk. v oddílu C rozdíl mezi pojistným a vyplacenými dávkami
Snad to někdo vysvětlí lépe.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 4. 2008 10:20
Zaplatili byste nekdo zamestnanci neschopenku, kdyz ji vzadu nepodepsal? Jedna se teda jen o 2dny (768kc), ale zaměstnanec vůbec nekomunikuje, je ve výpovědní lhůtě a bojím se toho, že už se zde ani neukáže :-(.