Výhoda při spolupráci v r.2008??

• (neregistrovaný)

10. 4. 2008 11:12

Dobrý den, jednou už tady otázka od někoho padla, nebyla zodpovězena, tak se prosím chci zeptat já, jestli někdo poradí, v tomto roce je nějaká výhoda při spolupráci manžel manželka, -pokud to dřív bylo bráno jako optimalizace daňového základu.Děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 4. 2008 12:35

Jaromír (neregistrovaný)

Re: výhoda při spolupráci v r.2008??
      trošku to odlehčím, jedinou výhodu vidím v tom, že se manželka doma nefláká a aspoň něco dělá :-))

jinak já manželku jako spolupracující osobu na začátku ledna odhlásil... ona se teda nefláká, chodí do práce :-)

• 10. 4. 2008 12:47

J. (neregistrovaný)

Čekal jsem odpověď od Vás .... a podařilo se. Udělám to stejně. Děkuji.:-)

• 10. 4. 2008 14:41

Eva M. (neregistrovaný)

Dle mého názoru budou výhody od letoška minimální - tedy pokud tu spolupráci chcete používat pouze k optimalizaci odvodů. Při velmi nízkých příjmech a souběhu se zaměstnáním nemusí "spolupracovník" odvádět soc.pojistné. Dále si může uplatnit daňové odečty na sebe včetně např. penzijního, životního atd., což by jinak propadlo. Hlavní "kouzlo" spolupráce ale bylo - stejně jako u SZM - v útěku z daňové progrese, která je už díky Bohu minulostí.
      Vyjádří se ještě někdo?

• 11. 4. 2008 19:47

Anonym (neregistrovaný)

Jsem spolupracující už mnoho let a nyní je pro mě výhoda to,že mám spolupráci jako hlavní činnost,je mi 53 let,a proto musím myslet na důchod.Jinak bych byla na pracáku a na důchod se započítávají pouze tři roky.Taky lze občas,když podn.nemá na odvody odejít na ÚP práce být chvíli na podpoře a potom zase spolupráci-výhodné pouze při vyšších příjmech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).