Re: výhoda při spolupráci v r.2008??
Dle mého názoru budou výhody od letoška minimální - tedy pokud tu spolupráci chcete používat pouze k optimalizaci odvodů. Při velmi nízkých příjmech a souběhu se zaměstnáním nemusí "spolupracovník" odvádět soc.pojistné. Dále si může uplatnit daňové odečty na sebe včetně např. penzijního, životního atd., což by jinak propadlo. Hlavní "kouzlo" spolupráce ale bylo - stejně jako u SZM - v útěku z daňové progrese, která je už díky Bohu minulostí.
Vyjádří se ještě někdo?
Re: výhoda při spolupráci v r.2008??
Jsem spolupracující už mnoho let a nyní je pro mě výhoda to,že mám spolupráci jako hlavní činnost,je mi 53 let,a proto musím myslet na důchod.Jinak bych byla na pracáku a na důchod se započítávají pouze tři roky.Taky lze občas,když podn.nemá na odvody odejít na ÚP práce být chvíli na podpoře a potom zase spolupráci-výhodné pouze při vyšších příjmech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 4. 2008 11:12
Dobrý den, jednou už tady otázka od někoho padla, nebyla zodpovězena, tak se prosím chci zeptat já, jestli někdo poradí, v tomto roce je nějaká výhoda při spolupráci manžel manželka, -pokud to dřív bylo bráno jako optimalizace daňového základu.Děkuji za názory.