Re: daňový bonus - prosím
Máme právě jednoho zaměstnance, takže každý měsíc kdy mu vznikne nárok poslat na FÚ žádost. Ještě k mému dotazu ohledně zpětně opravených za měsíc únor tam mi taky vyšel nárok můžu zpětně nárokovat u FÚ a na tu žádost u typu mám dát dodatečná a datum že mu byl vyplacen bude tedy až teď 10.4..2008?
Re: daňový bonus - prosím
Můžete nárokovat i zpětně. Já po převzetí špatně vedeného účetnictví jsem dávala celý rok zpětně do pořádku a podávala jsem 12 žádostí - za každý měsíc za celý rok. FÚ přeplatky vrátil za celý rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 4. 2008 12:17
Prosím mám zaměstnance který má minimální mzdu a na sebe psané děti takže neplatí žádnou daň ba naopak má nárok na daňový bonus. Já musím vyplnit žádost na Fú o vyplacení daň. bonusu a zaslat to na FÚ každý měsíc kdy bude mít zaměstnanec nárok. Je to tak? Ještě dotaz musím opravit mzdu za únor tj. po opravě bude mít taky nárok na daň bonus může to zpětně poslat na FÚ? Dělám to poprvé takže nemám zkušenost. Děkuji Zuzana