Re: Peněžitá pomoc v mateřství a RD otec
Na PPM otec jít nemůže, tu budete pobírat po dobu 28 týdnů. Po této době budete na rodičovské dovolené nebo Váš manžel - to byste si museli jít nahlásit na sociální odbor (teď to spadá pod Úřad práce).
Já jsem teď řešila v zaměstnání případ, kdy byla manželka na PPM a pak na RD nastoupil otec (tj. náš zaměstnanec), ale ten chodí i nadále do práce, jelikož si při pobírání rodičovského příspěvku můžete neomezeně přivydělat, podmínka je, aby se Vám o dítě starala osoba starší 18-ti let... což splňoval, jelikož se šla manželka, jakmile jí skončila PPM, ihned nahlásit na pracák.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 4. 2008 17:00
Dobrý den,
v červenci bych měla rodit. Bylo nám řečeno, že otec dítěte může jít, ale teď nevím buď PPM nebo až na RD. Nevím zda je to možné a kdy a kam o to zažádat. Později bych já pokračovala v PPM nebo rodičáku. Z čeho se vypočítá PPM, když bude možné aby otec šel na mateřskou nebo rodičák?