Přiznání k dani z příjmu fyzických osob

• (neregistrovaný)

3. 3. 2011 10:08

Dobrý den,
    podávám si sama přiznání k dani. Za rok 2009 jsem si též podávala sama přiznání, byla zaměstnána ve firmě kde nám nebyli vypláceny mzdy. Z ročního příjmu jsem dostala vyplaceno cca 25 tis a musela jsem podat přiznání. Jde mi o to, že v tomto roce jsem nemohla uplatnit slevu na poplatníka v plné výši. V roce 2010 jsem tyto mzdy dostala doplaceny. V potvrzení o příjmech v ř. 11 - skutečně sražená záloha na daň je uvedena suma očištěná o tuto odpočitatelnou položku.
    V přiznání k dani za rok 2010(sečtu příjmy obou zaměstnavatelů) mi tedy vychází doplatit daně. Kdybych ale provedla přiznání v letech tak, jak jsem je měla dostat, nedoplácela bych nic.
    Znamená to tedy že budu poškozena proto, že mi zaměstnavatel nevyplácel mzdy?
    Děkuji za odpovědˇ
    Pašová   

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 3. 2011 23:36

bez přezdívky

Dobrý den, paní Pašová,

bohužel je to tak, jak píšete. V souladu s ustanovením § 5 odst. 4 zákona o daních z příjmů platí, že příjmy ze závislé činnosti vyplacené po 31. dni po skončení zdaňovacího období jsou považovány za příjem až toho zdaňovacího období, ve kterém byly vyplaceny.

S pozdravem

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).