Re: DPH - dobropisy vyst.letos se sazbou
určitě nejste jediná, obchodní partner to má dobře, musí dobropis s 5 %...a pamatuji si přechod z 22% na 19%, tam to bylo taky namotané na Fu to prostě musel tak brát. Hezký den
Re: DPH - dobropisy vyst.letos se sazbou
presne tak. Pokud chcete predejit telefonatu, popr. dopisu z FU o vysvetleni (pokud se nevejdete do odchylky a program to pani na FU vyhodi jako chybu), tak to dopredu resime prilohou k priznani DPH, kde prilozime soupis DPH na snizenou sazbu, kde je rovnou videt, ze mezi 9% je i 5%. Klasicky soupis DPH, ktery se predklada pri kontrolach.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 4. 2008 11:21
Prosím o radu.
Spadáme s většinou zboží do snížené sazby.FP mám s 9%.
Letos jsme reklamovali nějaké zboží nakoupené loni s 5%.
Firma nám je vydobropisovala s 5%....
V účtu zaúčtuju v pohodě na 343005 nebo 343009,ale do daňové evidence mám kolonku snížená či zákl. sazba.( účtuji jako nárok na odp. s minusem).
Při sest. daň přiznání vše v pohodě účet 343 bez problému sedí na konečnou částku v přiznání,ale když kontrolně počítám ve snížené sazbě na ř. 315 ZD krát 9% tak mám rozdíl 131 Kč oproti sumě na řádku (díky těm dobropisům).
Už jednou mi volala p. z FÚ,že jí něco podobného nebere počítač - tehdy to byl překlep.Ale ted je vše správně,jen jiná sazba.
Co s tím?
Díky moc.