Re: Promlčená lhůta ?
Vybírání poplatků za svoz komunálního odpadu se řídí zákonem o správě daní a poplatků.
Tento zákon upravuje správu daní, poplatků, odvodů, záloh na tyto příjmy a odvodů za porušení rozpočtové kázně 1) (dále jen "daně"), které jsou příjmem rozpočtů územních samosprávných celků .
Právo vybrat a vymáhat daňový nedoplatek se promlčuje po šesti letech po roce, ve kterém se stal tento nedoplatek splatným.
Je-li proveden úkon směřující k vybrání, zajištění nebo vymožení nedoplatku, promlčecí lhůta se přerušuje a počíná běžet nová promlčecí lhůta po uplynutí kalendářního roku, ve kterém byl daňový dlužník o tomto úkonu zpraven, daňové nedoplatky lze však vymáhat nejpozději do dvaceti let počítaných od konce roku, ve kterém se stal nedoplatek splatným, s výjimkou daňových nedoplatků zajištěných podle odstavců 4 a 5.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
12. 4. 2008 0:35
Dobrý den,
chtel bych se zeptat,jestli existuje nějaká zákonem stanovená promlčecí lhůta.
Přišly mi totiž poštou tři složenky z okresu Ostrava,na zaplacení komunálního odpadu za rok 2001 a 2002.Připadá mi to jako docela stará záležitost a já slyšel,že pokud mě neupozorní na doplatek,který je starší více než 6 let,tak je to prý promlčená lhůta a ja nejsem povinen jim tento dluh splatit.
Můžete mi to prosím objasnit ? Rád bych věděl,jestli to je pravda,či nikoli.
Předem děkuji za odpověď
Michal