Okamžitá výpověď z EPP

• (neregistrovaný)

12. 4. 2008 23:57

Dobrý den,
    prosil bych o radu. Jsem tzv. externista, čili ne interní zaměstnanec, nicméně mám se "svým zaměstnavatelem" uzavřenou Smlouvu tak, že v ní zanesena 2měsíční výpovědní lhůta. V jakém případě mohu já - zaměstnanec podat OKAMŽITOU výpověď (bez výpovědní doby) a požadovat trojnásobek mnou fakturované měsíční částky, která je taktéž zapsána v mnou uzavřené dohodě o pracovní činnosti?
    Díky za odpověď, Jarda

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 4. 2008 0:08

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Okamžitá výpověď z EPP
      Vaše informace jsou dost zmatené. Externí zaměstnání neexistuje, buď zaměstnanec jste (pak máte uzavřenou buď pracovní smlouvu nebo dohodu o pracovní činnosti nebo dohodu o provedení práce) nebo zaměstnanec nejste a pak byste měl uzavřenou třeba smlouvu o dílo a fakturoval byste si. Můžete být třeba zaměstnancem domáckým, tzn. že nedocházíte do firmy, ale pracujete doma, ale i to byste byl zaměstnanec. Pokud máte uzavřenou dohodu o pracovní činnosti, jak píšete, jste zaměstnancem (v tom případě byste si ale nemohl fakturovat, byla by Vám placena na základě této dohody odměna). Takže se podívejte, jakou vlastně smlouvu máte a co a jaké podmínky v ní máte smluveny. Jinak na dohodu o pracovní činnosti se nevztahují stejná pravidla jako na pracovní poměr. Např. u dohody o prac. činnosti je výpovědní lhůta 15 dní a nenáleží odstupné. Pokud tam máte ale smluveno něco jiného, pak Vy musíte vědět, za jakých podmínek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).