Re: Okamžitá výpověď z EPP
Vaše informace jsou dost zmatené. Externí zaměstnání neexistuje, buď zaměstnanec jste (pak máte uzavřenou buď pracovní smlouvu nebo dohodu o pracovní činnosti nebo dohodu o provedení práce) nebo zaměstnanec nejste a pak byste měl uzavřenou třeba smlouvu o dílo a fakturoval byste si. Můžete být třeba zaměstnancem domáckým, tzn. že nedocházíte do firmy, ale pracujete doma, ale i to byste byl zaměstnanec. Pokud máte uzavřenou dohodu o pracovní činnosti, jak píšete, jste zaměstnancem (v tom případě byste si ale nemohl fakturovat, byla by Vám placena na základě této dohody odměna). Takže se podívejte, jakou vlastně smlouvu máte a co a jaké podmínky v ní máte smluveny. Jinak na dohodu o pracovní činnosti se nevztahují stejná pravidla jako na pracovní poměr. Např. u dohody o prac. činnosti je výpovědní lhůta 15 dní a nenáleží odstupné. Pokud tam máte ale smluveno něco jiného, pak Vy musíte vědět, za jakých podmínek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 4. 2008 23:57
Dobrý den,
prosil bych o radu. Jsem tzv. externista, čili ne interní zaměstnanec, nicméně mám se "svým zaměstnavatelem" uzavřenou Smlouvu tak, že v ní zanesena 2měsíční výpovědní lhůta. V jakém případě mohu já - zaměstnanec podat OKAMŽITOU výpověď (bez výpovědní doby) a požadovat trojnásobek mnou fakturované měsíční částky, která je taktéž zapsána v mnou uzavřené dohodě o pracovní činnosti?
Díky za odpověď, Jarda