Re: soukromý účet i pro podnikání
Mám několik klientů, kteří sinechtějí založit účet ze stejného důvodu. Takže prostě všechny platby spojené s podnikáním, které jsou na bankovním účtu, účtuji jako za hotové (případné haléře zaokrouhlím), bankovní výpis doložím, že úhrada opravdu byla uskutečněna a klienta důrazně upozorním, že toto není nejšťastnějí řešení. Snad mně za to nezavřou ....
Re: díky
Moc Vám děkuji, oba způsoby jsou zajímavé, ještě budu o tom přemýšlet a jednu z těchto variant zvolím. Ať se Vám daří!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
13. 4. 2008 19:44
Dělám DE pro OSVČ, který má pouze jeden bankovní účet společný pro soukromé platby i pro platby z podnikání. Nechce si zařídit jiný účet s odůvodněním, že se mu to nevyplatí, protože toho má z podnikání málo, což je pravda.
Vedu mu DE, ale nejsem si jistá, jak zadávat jeho bankovní výpisy. Kdybych mu měla zadávat všechny položky z účtu - tedy i soukromé, bylo by to pro něho zbytečně drahé (má tak 1 položku z podnikání na 10 soukromých). Proto mu zatím zadávám do SW pouze položky z podnikání, tedy bez vazby na počáteční a konečné zůstatky výpisů.
Myslíte, že je možné to takto dělat, resp. může se se mnou někdo podělit o zkušenosti, jak by se to mělo dělat správně?
Já totiž dosud dělala jen PO a s FO teprve začínám.
Díky moc za každou radu.