Re: ČID - 2 pracovní poměry
záleží na jejím zdravotním stavu - lékař posoudí, zda může 2 práce vykonávat a posudková komise může zvážit, zda se její stav natolik zlepšil, že již není potřeba vyplácet důchod (to není ale starost MÚ)
dotyčná zaměstnankyně může mít jen u jednoho zaměstnavatele podepsané daň.prohl. a tam uplatňovat všechny slevy, u druhého bude daněna dle příjmů, takže pokud bude mít i zde daněno zálohovou daní (nad 5000Kč/HM/měs.), musí podat daň.př. na FÚ
ZP se sráží u obou zaměstnavatelů jen z příjmu, kterého dosáhne
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 4. 2008 8:44
Dobrý den, firma zaměstnává pracovnici v částečném inval. důchodu na čtyři hodiny denně, od 1. 4. nastoupila pracovnice do druhého pracopvního poměru ( k jiné firmě ), také na čtyři hodiny. Dnes mi to oznámila a ptala se jestli to není problém, přiznám se, že jsem ji nedokázala odpovědět, ještě jsem se s tím nesetkala. Je v tom prosím nějaký problém? Musím si dát na něco pozor? Děkuji