Re: Vynucování pracovní doby u externist
Potkalo mě něco podobného - "zaměstnavatel" požadoval ode mě na marketingovou činnost, kterou měl v předmětu činnosti ŽL - to zn. nutil mě pracovat na tzv.Švarc systém. Popis práce byl neurčitě naformulován v mandátní smlouvě bez konkrétního finančního ohodnocení. Též mě nutil, abych se dostavovala denně od do, na což jsem nepřistoupila ,nejenom z důvodu, že se na mě nevztahuje ZP. Není mně jasné jak se vlastně dnes na takovýto systém nahlíží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 4. 2008 10:13
Dobrý den, mám přes rok uzavřenou Smlouvu o externí spolupráci, v níž není ani zmínka o pracovní době. (Což je vcelku logické, když se jedná - jak už je v hlavičce této smlouvy zaneseno - o externí spolupráci) Chci poradit, jak mám postupovat, když si mě k sobě zavolal přímý nadřízený - šéfredaktor - a mezi čtyřma očima mi řekl, že trvá na tom, abych do práce chodil přesně v 10 hod každý den a odpracoval si 8,5 hodiny. Má na to vůbec nějaký nárok tohle přikazovat komukoliv, kdo má u nás v redakci uzavřenou tuto smlouvu?
Díky Tomáš