Re: auto neni v OM, DPH u PHM?
Výdaje na provoz vozidla, pokud není v majetku vypočtete až po ukončení obodbí, dle ujetých km v knize jízd a sazbou vyhlášenou MF vždy v první polovině ledna platné pro uplynulý rok + 4,10/1 km.
O tuto vypočtenou částku snížíte daňový základ. DPH odečíst v tomto případě nelze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
14. 4. 2008 16:50
Dobrý den,
začínám podnikat, jsem plátce DPH a vedu DE. Nemám auto v majetku, co jsem zjistil, tak si budu psát knihu jízd a za každý kilometr služební cesty si snížím příjmy o 4,10. To zapíšu ve DE kam a kdy nebo jak často? A jde z toho nějak odečíst DPH? Asi ne, že? A prosím ještě jsem zjistil, že si mohu odečíst spotřebu PHM podle průměrné spotřeby z TP. Zde si nejsem jistý postupem. Spočítám průměr ten vynásobím počtem kilometrů z knihy jízd? A nějakou vyhlášenou cenou nebo jak? A jak často tohle mám počítat? A jak to zde bude s DPH?
Děkuji Vám moc za pomoc :-)