Re: nemocenská pracujícího důchodce 07/0
Ale to platí až pro r. 2008. Jestliže začala marodit v r.2007 tak pro ni platí přechodná ustanovení, podle kterých pokud nárok na nemocenské vznikl před 1. 1. 2008 a tento nárok trvá po 31. 12. 2007, poskytují se tyto dávky za podmínek, ve výši a po dobu podle předpisů platných k 31. 12. 2007. Takže podle mě nárok na nemocenskou byl až do 29.2.2008.
děkuji za opravu,( naštěstí mi žádný důchodce přes Nový rok nemarodil, tak jsem to tak nestudovala) tak je tedy možné, že už měla promaroděné dny a na další neměla nárok (měla již nemocenskou v roce 2007) a v součtu jí měla více než 84 KD
tak ať se zeptá MÚ, ta by jí měla vysvětlit nejlílp proč nemá ND vyplácené
Ptát se mzdové účetní asi nepomůže, protože problém je v postoji OSSZ (doufám, že tazatelka ji měla na mysli, když psala, že na sociálce ji řekli). Možná jde také o malou organizaci, kde nemocenskou vyplácí OSSZ a ne mzdová. Obraťte se ještě jednou na tu OSSZ a uveďte jí to, co jsem popsal (tj.ten postup podle přechodných ustanovení). Totiž i v tom případě, že měla smlouvu jen na čtvrtletí a prac.poměr skončil k 31.12.2007, tak nemocenská měla být vyplacena dál i po skončení prac.poměru. To platilo, pokud začátek nemoci připadl ještě na r. 2007, což splňujete. Pokud by byl začátek nemoci v r. 2008, tak se nemocenské u star. důchodců už letos po skončení prac.poměru neproplácí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 4. 2008 17:43
Dobrý den,
minulý rok 12.12.07 šla maminka na operaci s kolenem, od té doby klasicky marodila až do 29.2.08.
Od 1.3.nastoupila zpět do práce, kde si jako důchodkyně přivydělává...
Za tento rok jí nedošla vůbec nemocenská a na sociálce jí řekli, že pokud se marodění láme do dalšího roku, tak tento nárok upadá... je to vůbec možné?? Pokud by šla na operaci dříve nebo až po novém roce, měla by zaplaceny všechny dny?
Děkuji za odpověď!!!
dcera Veronika