Re: převzetí DE - POHODA
Pane Jaromíre, děkuji. Ještě by mě zajímalo, když to takhle udělám a v průběhu roku bude nějaká faktura (např. vydaná) uhrazena, tak by se to v peněžním deníku mělo promítnout do zdanitelných příjmů - ale jen základ bez DPH..?
Re: převzetí DE - POHODA
Jednoho klienta přebírám od 1.1., ale ten mi zatím dodal jen doklady pro DPH, závěrku za rok 2007 ještě nemá, bývalá účetní mu bude dělat přiznání k 30.6... Takže komlet dostanu doklady z předešlých let asi až v červenci... - v současné době neznám konečné stavy pokladny, banky, pohledávek a závazků....
A druhého klienta přebírám od 1.4., bývalé účetní udělala mimořádnou závěrku za I.Q. 08 a já budu jen pokračovat.... Nějak se do toho zamotávám...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 4. 2008 9:07
Dobrý den,
mám klienty s DE, které jsem dělám od začátku podnikání. Nyní budu přebírat klienta s DE, který podniká již 5 let. Měla bych si do PC zadat jeho neuhrazené pohledávky a závazky, aby v případě úhrady se to promítlo ve výdajích/příjmech. Mě zajímá, jakým způsobem to mám zadat do PC, pokud bych to přece zadala v letošní řadě vydaných/přijatých faktur, tak by se mi to promítlo do DPH, což nesmí. Můžete mě někdo navést. Zpracovávám DE v Pohodě...