Re: zákonné pojištění odpovědnosti
Těch 100 Kč odvedu za 1 zaměstnance?? Když máme zam-ců více a tudíž se platí odvody za čtvrtletí, tak jsem to brala tak, že je to více než 100 Kč a více jsem to neřešila. To se platí 100 Kč za každého zaměstnance pokud nemá VZ?
Re: zákonné pojištění odpovědnosti
ne, to jste špatně pochopila, psala jsem, že m i n i m á l n í pojistné je 100 Kč za čtvrtletí, původní dotaz zněl, zda platit pojistné za Z-ce, když nemá žádný VZ, tudíž jsem brala, že mají 1 Zce, nepřišlo mi to divné, protože mám různé firmy a i ty mají jen po 1 zaměstnanci (taková firma by tedy v případě celoměsíční nemoci Z-ce platila alespoň právě těch 100 Kč). Pokud samozřejmě jak píšete vy, VZ mají, počítáte promile z tohoto VZ a odvedete s tím, že to bude samozřejmě více než 100 Kč. Rozumíme si ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 4. 2008 10:13
Musí se platit zákonné pojištění za zaměstnance, když byl zaměstnanec celý čtvrtrok nemocný a tudíž mu od nás zádné příjmy neplynuly?