Re: Falešné potvrzení - příjmy pro banku
Já si všechna potvrzení, která vydávám zaměstnancům, ofotím a ještě si tu kopii nechám podepsat, že to převzali. Je to jistější, banky si téměř vždy telefonují a ověřují si, co je na potvrzení napsáno.
>Vystavila jsem zaměstanci příjem pro banku, aby si
>mohl vzít půjčku. Má nízký čistý příjem a několik
>exekucí, tak jsem to tam všechno uvedla. Zaměstnanec si toto
>potvtrzení předělal k obrazu svému, banka si to u mě
>ověřovala a zjistili jsme, že jde o podvod. Ještě, že
>jsem so ti ofotila. Zajímalo by mě, jak to děláte u
>vás, jestli si to taky fotíte nebo oproti podpisu a
>jestli je vůbec mojí povinností potvrzení
>pro banky vystavovat. Konkrétně tento zaměstnanec si
>chodí dvakrát týdně, protože mu nikde nechtějí půjčku
>dát, tak jezdí i do jiných měst a zkouší a já jenom
>potvrzuji příjmy..
Zdenko,
s tímto podobným podvodem mám také již zkušenost, banky si ale v 90% ověřují, zda zaměstnanec je zaměstnán a kolik má příjem.
Mě osobně se stalo, že nám volala pani ze škodovky a člověk, kterého jmenovala a který u nás nikdy nepracoval tam měl zfalšované naše razítko, můj podpis a dokonce si tam napsal dost vysoký příjem a funkci, která u nás neexistuje.
No je to katastrofa, co lidi všechno vymyslí.
Alena
také si každé potvrzení o příjmech fotím a opravdu banky v 90% si příjem ověřují
A vy po telefonu někomu sdělujete příjem Vašeho
>zaměstnance?
ano sděluji, protože když z banky zavolají, tak se zeptají: pohybuje se čistý příjem Vašeho zaměstnance v rozmezí... nebo se zeptají, zda čistý příjem zaměstnance je... částka, kterou jsem uvedla na potvrzení. Není to jako že zavolají a řeknou, kolik váš zaměstnanec vydělává...
Všem doporučuji - jakékoliv vystavení potvrzení - jedno si nechat pro sebe a druhé dát zaměstnanci proti podpisu. Založit si potvrzení do jeho karty, protože
nikdy nevíte kdo co bude chtít u Vás kontrolovat. Když pracovník chce na UP výši výdělku, tak Vám musí na tiskopise podepsat, že souhlasí s uveřejněním jeho platu atd. Zdravím
Já nevím, zda by nebylo vhodné to nahlásit na policii. Každopádně to nahlaste svému nadřízenému, že bylo zneužito Vaše potvrzení. Měla byste udělat první krok - nevíte v dnešní době, co bude dál. Aby to nebylo zneužito proti Vám, že jste o tom věděla a nic neudělala. Už i já v praxi zažila, že můj podpis byl padělán (zaměstnanec již dávno u nás nepracuje), ale vše jsem doložila policii, ona může existovat parta, která si nechá udělat razítko/a jisté/ých firmy/em, zjistí jméno mzdové účetní a č. tel. si dají svůj mobil - takže volají přímo jim. Takže doporučuji domluvit se s tou paní z banky, aby Vám zaslala kopii, kterou jste údajně napsala a ohlásit to policii (nebo by to měl ohlásit Váš nadřízený, určitě mu jde o dobré jméno firmy). Nemáte se čeho bát - Vy jste podvod nezavinila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2008 11:58
Vystavila jsem zaměstanci příjem pro banku, aby si mohl vzít půjčku. Má nízký čistý příjem a několik exekucí, tak jsem to tam všechno uvedla. Zaměstnanec si toto potvtrzení předělal k obrazu svému, banka si to u mě ověřovala a zjistili jsme, že jde o podvod. Ještě, že jsem so ti ofotila. Zajímalo by mě, jak to děláte u vás, jestli si to taky fotíte nebo oproti podpisu a jestli je vůbec mojí povinností potvrzení
pro banky vystavovat. Konkrétně tento zaměstnanec si chodí dvakrát týdně, protože mu nikde nechtějí půjčku dát, tak jezdí i do jiných měst a zkouší a já jenom potvrzuji příjmy..