Re: pracovní oděvy
takže se řídit dle směrnice a nějak v rozumné míře.... našla jsem ještě v pokynu D-300 nějaké info. jinak děkuji moc za ujištění. já se bála, aby nebyla nějaká omezující částka, co může jít do nákladů na určitou profesi a abychom ji nepřešvihli. jinak přeji hezký zbytek dne.
Dovoluji si kibicovat - jen pro zajimavost:
Ve velké závodní kuchyni to vůbec nepočítají. Mají zásobu čistého oblečení a do čistého se převlékají dle potřeby - u výdejního okna i dvakrát denně s odvoláním na hygienu při vaření a výdeji jídla. Záleži to samozřejmě na tom, co dokáží obhájit.
Hygienici jsou zlí i v penzionech. Můj známý pomáhal manželce - kadeřnici, sestavit provozní řád. Na hygieně ho konzultoval celkem čyřikrát, než mu ho odsouhlasili (provozovna byl bývalý byt 1+2 a na směny tam dělala ještě s kolegyní). I směrnice účetní jednotky mají svou váhu. Jen jako námět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 4. 2008 15:24
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, do jaké hodnoty můžeme zaměstnanci pořídít pracovní oděv. Jestli je nějaké omezení. Jedná se o kuchaře. Děkuji moc za rady. Romana.