Re: onemocnění
Zřejmě jste chtěla napsat, že jste dala zaměstnavateli Vaši výpověď, ne?
Žádná zkrácená výpovědní doba neexistuje. Ta je vždy nejméně 2 měsíce a začne běžet od prvního dne měsíce, který následuje po měsíci, kdy druhá strana výpověď prokazatelně převzala. Pokud jste mu ji prokazatelně předala 31.3., pak Váš pracovní poměr skončí 31.5. a ne 30.4.
Pokud podá výpověď zaměstnanec, výpovědní doba se o promaroděné dny neprodlužuje.
O nemoc ne, ale stejně žádná zkrácená výpovědní doba neexistuje, v tomto bodě je výpověď neplatná. Váš pracovní poměr skončí 31.5.2008.
NE NE - píšu to tady o pár dotazů níže . Výpověď dohodou neexistuje. Výpověď je jednostranný právní akt, s výpovědí zaměstnavatel nemusí souhlasit, přesto po uplynutí výpovědní doby, která je striktně daná zákonem , a to 2 měsíce, pracovní poměr končí. Dohoda je dvoustranný právní akt, to znamená, že i druhá strana musí souhlasit a potom pracovní poměr končí dnem na kterém se dohodli. Čiili ve vašem případě jste měli uzavřít DOHODU o skončení pracovního poměru k datu, které jste si domluvili, čili k 30.4.2008 a pracovní poměr by bez jakéholiv prodlužování o dobu nemoci skončil sjednaným dnem. (nemocenské, pokud byste dál marodila by vám bylo vypláceno dále)
já jenom doplním, že by si člověk měl dávat pozor na to co podepisuje (aby to bylo v pořádku po právní stránce i po stránce formální), protože existují případy (alespoň podle několika dotazů zde), kdy najednou jedna strana "otočí" a potom se druhá strana nestačí divit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 4. 2008 15:25
Dobrý den,
dne 31.03.08 jsem podala zaměstnanci výpověď.
Výpověď zní:
Z tohoto pracovního poměru dávám v souladu s ust. §50 zákoníku práce výpověď.
Můj pracovní poměr skončí uplynutím zkrácené výpovědní doby v trvání jednoho měsíce, která počne běžet dnem 01.04.2008.
Pracovní poměr tedy skončí dnem 30.04.2008.
Dne 14.04.2008 jsem onemocněla angínou. Zaměstnavatel mi volal, že o trvání nemoci mi prodlouží výpověď.
Má na to oprávnění???