Darovací smlouva

• (neregistrovaný)

16. 4. 2008 8:17

Chtěla jsem Vás poprosit o radu. Nevíte náhodou někdo, jaký paragraf mám dát do darovací smlouvy, aby to byl bezúplatný převod, abych nemusela platit darovací daň.
    Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 4. 2008 8:45

amanda (neregistrovaný)

Re: Darovací smlouva
      my jsme darovací daň neplatili v případě, že se jednalo o nepeněžní plnění..

• 16. 4. 2008 8:54

Klára (neregistrovaný)

To znamená přesně co? Já chci darovat parcelu dceři a potřebuji napsat darovací smlouvu tak, abych nemusela platit darovací daň

• 16. 4. 2008 9:03

vanda (neregistrovaný)

Od 1.1.2008 se od daně darovací osvobozuje obdarování osob z I. a II. skupiny:
      I. skupina - řada příma (děti) a manželé
      II.skupina - řada pobočná (sourozenci, synovci, neteře, strýcové, tety....)

• 16. 4. 2008 10:12

právník (neregistrovaný)

Chtěla jsem Vás poprosit o radu. Nevíte náhodou někdo, jaký paragraf mám dát do darovací smlouvy, aby to byl bezúplatný převod, abych nemusela platit darovací daň.
      Předem děkuji

my jsme darovací daň neplatili v případě, že se jednalo o nepeněžní plnění..

To znamená přesně co? Já chci darovat parcelu dceři a potřebuji napsat darovací smlouvu tak, abych nemusela platit darovací daň

Od 1.1.2008 se od daně darovací osvobozuje obdarování osob z I. a II. skupiny:
      I. skupina - řada příma (děti) a manželé
      II.skupina - řada pobočná (sourozenci, synovci, neteře, strýcové, tety....)

Darovací smlouva na nemovitost musí být písemná a vložená do katastru; uzavírá se podle § 628 a násl. Občanského zákoníku. Musí obsahovat jednak že dárce daruje obdarovanému ... (úplná katastrální identifikace daru) a že obdarovaný dar přijímá. Ve smlouvě musí být uvedeny vady darované věci (nebo že žádné nemá). Ustanovení, týkající se daní s darováním případně spojených ve smlouvě být nemusí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).