Re: účtování - cestovní kancelář
takže přesně víte i přijaté faktury, vydané, pokladna atd co k sobě patří? to se teda máte. a vedete vždy analytiku k tomu zájezdu zvlášt? a účtujete tím způsobem co jsem uvedla výše? chytám se stébla, díky
Dobrý den, účtuji také CK sice malou, ale je s tím dost práce. Naštěstí mi majitelka firmy přesně eviduje co ke které zakázce patří tzn., že mi dělá takové přehledy rozdělené na vlastní akce, provizní prodeje, a ty dělí na fakturované provize a odečtené provize. Takže když zpracovávám účetnictví, tak jedu podle těchto seznamů, jinak bych se v tom absolutně nevyznala. Vypadá to asi takhle č. zakázky(zájezdu), Příjmy(uvede faV,PPD), Výdaje (faD,VPD), Zisk ze zakázky. Je to docela přehledné pro nás obě. Analytiku vedu pouze takovou základní, ale už ji nevedu podle zakázek, protože by toho bylo hrozně moc a vlastně máme ty psané přehledy. Pokud se ozve ještě někdo jiný, jak účtuje CK, také se ráda přiučím, protože je to docela náročné a s DPH je to lahůdka.
4000/měsíc? já určitě ne. at napíšou ostatní.
Prosím toho, kdo se podepsal s příspěvkem J.R. - nemohli byse mi poslat sem nebo na mail jak ty přehledy vypadají, abych si je mohla vyžádat také od CK? mám chuť to zabalit... 3/4 času dohledávám a 1/4 účtuji. Prosím i ostatní o nějaké podklay, jak vy to zpracováváte, jak vypadají podklady, které máte k účetnictví. děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 4. 2008 14:01
hledám někoho, kdo účtuje cestovní kancelář - provize
prodej vstupenek 211/325
zaslání peněz cestovce,od které kupuji 325/221
provize 311/602
a zápočet 325/311.
takto mi bylo porazeno a ja zacala účtovat, to by bylo vse v pořadku. nyní mám ale problém, že od cestovky nedostanu aktuální informace co k čemu patří, některé akce si dělá sama a některé na provizi pro někoho jiného, převzala jsem účetnictví po někom, který vše účtoval do N a V a na konci roku vytáhl to nedaňové a vůbec neúčtoval na 325. nejdřív jsem si myslela, jaký je to nesmysl ale ted ...
prosím, kdo účtuje cestovky, poraďte - i na mail. děkuji dita