Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 4. 2008 14:48
Jen se podělím o skutečnost. Nakoupili jsme v jednom nejm. nábytku kanc. židli. Po měsíci se cosi ulomilo, pan jednatel odjel zboží reklamovat. Vyžádal si ode mne originál dokladu, kvůli reklamačnímu řízení. Naštěstí jsem si udělala kopii (bude jednou stačit kopie k doložení FÚ?). Přes varování, ať originál přiveze zpátky, přivezl jen dobropis, zboží vrátil a objednal jiné. Na prodejně mi vedoucí prodejny řekl, jak můžu chtít doklad, když nemám zboží a že mám místo toho dobropis. Argument, že dobropis musím mít k něčemu a to něco, že potřebuju vrátit, neobstál. Volala jsem do účtárny, tam mě paní pochopila, ale zeptala se kolegyně, která tam dělá delší dobu a ta jí řekla, že doklady od reklamovaného vráceného zboží si normálně berou zpátky, protože, když nemáš zboží, nemáš nárok na doklad. Připadám si jako pitomec, už jsem je několikrát žádala písemně alespoň o vyjádření, které budu moct přiložit k té mé kopii, ale nereagují.