Podnikání státních úředníků

• (neregistrovaný)

16. 4. 2008 18:57

Mám dotaz, zda může státní úředník podnikat?
    Konkrétně vedoucí stavebního úřadu ve městě do 10.tisíc obyvatel.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 4. 2008 19:03

pája (neregistrovaný)

Re: Podnikání státních úředníků
      Pokud mám správnou informaci, tak ne, a navíc berou údajně příplatek k platu za nepodnikání. Už vzhledem k jehofunkci by to zakládalo podezření ze zneužití funkce veř.činitele jako vystřižené.

• 16. 4. 2008 19:13

yy (neregistrovaný)

Pročtěte si pozorně zákoník práce č. 262/2006 Sb. § 303.

• 16. 4. 2008 20:08

adrej (neregistrovaný)

Tak tady se bude hlavně jednat o zákon 312/2002, což je speciální právní norma k zákoníku práce.
      Vedoucí stavebního úřadu není žádný státní úředník.
      A podnikat může za těchto podmínek:
      (3) Úředník nesmí být členem řídícího, dozorčího nebo kontrolního orgánu právnické osoby, jejímž předmětem činnosti je podnikání. To neplatí, pokud do takového orgánu byl vyslán územním samosprávným celkem, jehož je zaměstnancem. Úředníkovi, který byl do takového orgánu vyslán tímto územně samosprávným celkem, nenáleží odměna za výkon funkce podle věty první. Tato odměna nesmí být poskytnuta ani po skončení pracovního poměru.
      (4) Úředník může vykonávat jinou výdělečnou činnost jen s předchozím písemným souhlasem územního samosprávného celku, u něhož je zaměstnán.
      Mějte se

• 17. 4. 2008 10:26

pája (neregistrovaný)

andrej dík za nakopnutí, jeden se učí stále,odvolávám,co jsem odvolal, přizznám se, že jsem ten zákon ani neviděl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).