Re: DPH za služby
Pokud jsou práce prováděny v ČR na movité věci a tato nebude přepravena na úzen¨mí jiného čl. státu, pak vy budete fakturovat s DPH. Místo plnění je ČR.
Pokud by movitá věc byla přepravena z ČR na jiné území čl. státu, pak budete fakturovat bez DPH a za místo plnění se považuje stát, který vám poskytl DIČ. Na DD uvedete náležitosti dle § 33.
Nevím, o jaké konkrétní práce se jedná. Zda jde o montáž kabelů do nějakého zařízení a to bude vyzeno např. do Německa, nebo jde o pokládání kabelů do země?
Pokud věc, na které jste pracovali bude vyvezena mimo ČR do jiného státu EU a bylo vám poskytnuto DIČ jiného čl. státu EU, pak bez DPH a na DD uvete náležitosti dle § 33.
(montáž kabelů do nějakého zařízení).
Pokud věc nebude vyvezena (montáž kabelů do země, nebo zařízení nebude vyvezeno a zůstane v ČR), pak s DPH jako běžné zd. plnění s místem plnění v ČR. Pak to nemá s § 33 nic společného.
Dobrý večer, nacházíme se ve stejné situaci,takže děkuji za radu. Chtěla bych se ale zeptat jak to bude s DPH, když dopravu od nás zajišťuje Německá firma a mám tady fakturu na 270 EUR. Přepočítám kurzem ČNB dne vystavení faktury , mám částku bez daně, dopočítám 19 % DPH a nárokuju. Ve stejné výši DPH i odvádím?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 4. 2008 10:33
Prosím o pomoc. Děláme nějaké výkony - služby s montáží materiálu (drobného - kabely) právnické osobě-plátci DPH se sídlem v ČR. (práce jsou prováděny také na území ČR) Tyto služby provádíme ale pro PO - plátce DPH se sídlem v Německu, kterému dané výkony také chceme fakturovat.
Nikdy jsem toto nedělala, prosím,mohl by mi někdo pomoci? Co a jak s DPH a hlavně v pak v přiznání. Jsme měsíční plátci DPH.
Děkuji předem moc