DPH za služby

• (neregistrovaný)

17. 4. 2008 10:33

Prosím o pomoc. Děláme nějaké výkony - služby s montáží materiálu (drobného - kabely) právnické osobě-plátci DPH se sídlem v ČR. (práce jsou prováděny také na území ČR) Tyto služby provádíme ale pro PO - plátce DPH se sídlem v Německu, kterému dané výkony také chceme fakturovat.
    Nikdy jsem toto nedělala, prosím,mohl by mi někdo pomoci? Co a jak s DPH a hlavně v pak v přiznání. Jsme měsíční plátci DPH.
    Děkuji předem moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2008 15:17

anonym (neregistrovaný)

Re: DPH za služby
      Pokud jsou práce prováděny v ČR na movité věci a tato nebude přepravena na úzen¨mí jiného čl. státu, pak vy budete fakturovat s DPH. Místo plnění je ČR.
      Pokud by movitá věc byla přepravena z ČR na jiné území čl. státu, pak budete fakturovat bez DPH a za místo plnění se považuje stát, který vám poskytl DIČ. Na DD uvedete náležitosti dle § 33.

• 17. 4. 2008 15:43

Zajda (neregistrovaný)

Děkuji, takže normálně v české měně s 19% DPH do Německa. Většinou se bude jednat o práce. Ta kabeláž bude dělat tak nepatrnou část, že na faktuře ani nebude uveden, budou to naše subdodavky vlastně. A doklad bude normálně dle §33 teda jo?

• 17. 4. 2008 16:11

anonym (neregistrovaný)

Nevím, o jaké konkrétní práce se jedná. Zda jde o montáž kabelů do nějakého zařízení a to bude vyzeno např. do Německa, nebo jde o pokládání kabelů do země?

Pokud věc, na které jste pracovali bude vyvezena mimo ČR do jiného státu EU a bylo vám poskytnuto DIČ jiného čl. státu EU, pak bez DPH a na DD uvete náležitosti dle § 33.
      (montáž kabelů do nějakého zařízení).

Pokud věc nebude vyvezena (montáž kabelů do země, nebo zařízení nebude vyvezeno a zůstane v ČR), pak s DPH jako běžné zd. plnění s místem plnění v ČR. Pak to nemá s § 33 nic společného.

• 22. 4. 2008 18:50

J. (neregistrovaný)

Dobrý večer, nacházíme se ve stejné situaci,takže děkuji za radu. Chtěla bych se ale zeptat jak to bude s DPH, když dopravu od nás zajišťuje Německá firma a mám tady fakturu na 270 EUR. Přepočítám kurzem ČNB dne vystavení faktury , mám částku bez daně, dopočítám 19 % DPH a nárokuju. Ve stejné výši DPH i odvádím?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).