Re: OSVČ zatím bez příjmů a výdajů probl
Měla jsem hned prebrat podnikani po otci,jenze se jedna o zemedelstvi. Otec vyuziva evr.dotace a tudiz nam nastal problem na ktery jsme prisli az po te co jsem se vsude zaregistrovala.Museli jsme se kvuli tomuto problemu spojit spravnikem,ktery nam poradil spojit se ve forme sdruzeni,cimz bychom si od problemu ulevili snaz nez kdybych vse prebrala jen na sebe.A protoze jsem uz byla zaregistrovana rekl mi at to nerusim.Nevadi mi platit si socialni a zdravotni pojisteni,ale bojim se abych nemela na uradech problemy s tim, ze se zatim "nechovam jako podnikatel".
Re: OSVČ zatím bez příjmů a výdajů probl
Na soc a zdrav podle mne problém mít nebudete,platíte zálohy a to jim stačí.V historii se ale řešil problém s daňovým přiznáním,ale to se Vás asi netýká neb platíte zálohy nyní,kdy už nejsou daňově uznatelné,takže nebudete vykazovat jen ztrátu bez příjmů.Takže ani u FÚ by jste neměla mít problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 4. 2008 10:45
Dobrý den,
od 1. 3. 2008 jsem OSVČ. Platim si sociální i zdravotní pojištění, jsem přihlášená na FÚ - vše v pořádku. Chceme s otcem založit sdružení ( otec již 10 let podniká ), než vše právnicky vyřešíme mám zůstat jako OSVČ a platit si soc. a zdr. poj.Nevadí ale že než se vše vyřeší jsem vlastně bez jakéhokoli pohybu penez( žádné příjmy ani výdaje, žádný majetek...) a bez podnikatelských aktivit???
Dekuji za rady.