Vyplacení přeplatku daní

• (neregistrovaný)

17. 4. 2008 14:22

Dobrý den,prosím o radu,jak mi má zaměstnavatel vyplatit přeplatek daní,když jsem na neschopence a nemocenskou mi vyplácí OSSZ.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2008 14:38

12 (neregistrovaný)

Re: vyplacení přeplatku daní
      já jsem přesně měla stejný problém, náš zaměstnanec marodil celý měsíc, nemocenskou vylácela OSSZ. Normálně jsem mu ji zaúčtovala do výplaty, i když žádný příjem neměl, přeplatek jsem uvedla do kolonky bez vlivu na pojistné a základu daně. doufám, že jsem to udělala dobře, když se teď ptáte.

• 17. 4. 2008 16:34

Renata (neregistrovaný)

A kam jste ten přeplatek uváděla? Do jaké výplaty? Já myslím,ž e jsem měla hodně podobné to, když u nás zaměstnanci zase skončili a také nám vyplácí nemocenskou MSSZ. A já to poslala na účet zaměstnanci a zaúčtovala si to jako ponížení daně a ponížení bankovního účtu. Myslím si, že je to obdobné a nevím, co vše musíte si zadat do systému, ale normálně tam budete mít nemocenskou celý měsíc a žádnou výplatu a nic bych nepočítala. A pokud myslíte, aby to bylo vidět na výplatní pásce, tak je to asi zase o systému a tam já bych si mohla dodatečně vybrat platbu po zdanění a tím by se mi jen načetla. Tak asi tak.

• 17. 4. 2008 18:10

12 (neregistrovaný)

já používám program Učto a tam na tento přeplatek je speciální kolonka, takže to bylo jednoduché, nevím co máte vy, takže se to dá vyplatit i když žádný příjem nemáte, a protože máme více zaměstnanců, tak jsem měla z čeho si pokrátit odvod daně FÚ, jinak můžete požádat FU o vrácení té daně

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).