Re: vyplacení přeplatku daní
já jsem přesně měla stejný problém, náš zaměstnanec marodil celý měsíc, nemocenskou vylácela OSSZ. Normálně jsem mu ji zaúčtovala do výplaty, i když žádný příjem neměl, přeplatek jsem uvedla do kolonky bez vlivu na pojistné a základu daně. doufám, že jsem to udělala dobře, když se teď ptáte.
A kam jste ten přeplatek uváděla? Do jaké výplaty? Já myslím,ž e jsem měla hodně podobné to, když u nás zaměstnanci zase skončili a také nám vyplácí nemocenskou MSSZ. A já to poslala na účet zaměstnanci a zaúčtovala si to jako ponížení daně a ponížení bankovního účtu. Myslím si, že je to obdobné a nevím, co vše musíte si zadat do systému, ale normálně tam budete mít nemocenskou celý měsíc a žádnou výplatu a nic bych nepočítala. A pokud myslíte, aby to bylo vidět na výplatní pásce, tak je to asi zase o systému a tam já bych si mohla dodatečně vybrat platbu po zdanění a tím by se mi jen načetla. Tak asi tak.
já používám program Učto a tam na tento přeplatek je speciální kolonka, takže to bylo jednoduché, nevím co máte vy, takže se to dá vyplatit i když žádný příjem nemáte, a protože máme více zaměstnanců, tak jsem měla z čeho si pokrátit odvod daně FÚ, jinak můžete požádat FU o vrácení té daně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 4. 2008 14:22
Dobrý den,prosím o radu,jak mi má zaměstnavatel vyplatit přeplatek daní,když jsem na neschopence a nemocenskou mi vyplácí OSSZ.Děkuji