Re: DPH a EU
Pokud je rakouská firma plátcem daně, potom si DPH vypořádá, vy vystavíte doklad bez daně, pokud se jedná o náklady, které spotřebováváte v zahraničí, těch se DPH v tuzemsku netýká, dáte si do nákladů, v přiznání k DPH se neobjeví, pouze v případě, kdy něco dovezete do tuzemska, jedná se o pořízení zboží z JČS EU a jste povinen dodanit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 4. 2008 20:09
Vedu DE jsem plátce DPH a začal jsem podnikat v mezinárodní dopravě. prakticky jezdím pro jednu rakouskou firmu, která mi shání práci. té vše pak fakturuji v EUR. bude to bez dph? (par.10), dále mám hromadu lístků za nákup PHM a poplatků v zemích EU, některé nakupuji na kartu EUROSHELL. Na to dostávám od své rakouské firmy fakturu v EUR. Všechna nafta je prakticky spotřebována v zahraničí. Jak s DPH, jsem povinen toto vyúčtovat v přiznání, případně na jakém řádku? Jak je to pak s různými drobnými výdaji, jako je mýtné, náhradní žárovky, použití myčky? Jde to také do DPH? nebo se to v přiznání vůbec neobjeví a já si to pouze příslušným kurzem dám do nákladů? nemám žádné zkušenosti, prosím o praktickou radu. díky moc