Re: Inspektorát práce
Pane Pájo, moc děkuji za další link, zde jsou e-mailové adresy jiné, než na tom, co jsem měla poprvé a mejl se mi nevrátil, tak to snad funguje. Přišly mi peníze na bankovní účet, jen běžná výplata, žádné odstupné, přestože můj pracoví poměr skončil 31.3.2008 z důvodu nadbytečnosti §52/c, žalovat se nemá, ale hlásit se to musí...a navíc je to pro mě opravdu hodně peněz, bojuji jen za to, co mi náleží, nic navíc nechci. Jen se teď obávám, že jestli je někdo přinutí, aby mi odstupné vyplatili, že budou brát průměrný výdělek z IQ 2008,kdy mi už nedávali práci a mzda šla hodně dolů, kdežto k 31.3.2008 by museli brát průměr z IV.Q 2007, kdy se ještě dařilo....chjo, proč nelze skončit důstojně a bez naschválů. Díky a hezký večer
Pokud jste končila 31.3., tak musí počítat podle průměru ze IV.Q, bez ohledu na to, kdy vám to vyplatí.
Přesně Vás chápu, o čem píšete, mám vlastní "dobré" zkušenosti, když jsem působil na vysokém postu v několika firmách, co jsem se napřesvědčoval majitele, jak je třeba řešit situace, dodržovat zákony, vyhýbat se problémům, až jednou neposlechli a bouchnul průser prvního řádu, to bylo potom chumelení. Naši někteří podnikatelé se chovají jako grázlové, odírají zaměstnance, kde se dá, nejraději by je vykopali na ulici bez ničeho, pokud se jich chtějí zbavit a záleží na tom, co si lidi nechají líbit. Já Vám fandím, jen piště na OIP, měli by se tím zabývat, zákon o inspekci práce jim dává veliké možnosti, jak takové firmy postihnout. Na druhé straně zase někteří zaměstnanci se chvaj taky skvěle, nechodí do práce, kradou, chlastají v práci, působí škody, je to někdy jak v džungli, ale co se dá dělat. Pamatuji, jak kdysi bývalý ministr vnitra Ruml, když na nějaké debatě probírali problémy ve společnosti, smetl negativní jevy ze stolu a pravil, to je daň naší mladé demokracii. A tak to asi nějak je.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 4. 2008 13:16
Na odkazu http://www.bozpinfo.cz/odkazy/poradenstvi/ibp040315.html jsem našla e-mailové adresy krajských inspektorátů práce, ale nefungují, dopis se mi vrátil jak z Brněnské, tak Ústecké adresy. Nevíte někdo o nějakém jiném spojení? Moc děkuji za pomoc.